Tallinna linnavalitsus pealinna liikluses valitseva kaootilise olukorra tõttu ei muretse. Delfi küsimusele selle kohta, kuidas president Obama Tallinnas visiidi ajal enda turvakolonniga üldse liikuma pääseb, vastas linnavalitsuse pressitalitus järgmiselt:

"Tallinna linnavalitsust ei ole USA presidendi Barack Obama visiidist teavitatud, erinevalt ajakirjandusest linnavalitsus spekuleerimisega ei tegele, esmalt ikka ootame ära visiidiga seotud riiklike instantside ametliku info," vastas Raepress.

Samas andis Raepress mõista, et Obama saabumisel teda siiski tõenäoliselt asendusbussidega sõitma ei saadeta. "Mõistagi ei ole sellisel tasemel visiidi üksikasjad avaliku arutelu objekt, ent loomulikult teevad pealinna ametkonnad omalt poolt kõik võimaliku ja vajaliku USA presidendi turvalisuse tagamiseks," kinnitas pealinna pressiteenistus.

Hetkeseisu järgi käib Narva maanteel veel kibe remonditöö, mis tähendab seda, et Kadriorgu saamiseks peab kasutama ümbersõidu võimalusi. Kas ja kui suure ringiga Obama Ilvest tervitama sõidab, on hetkel veel ebaselge.

Suurematest teedest on Tallinnas hetkel teeremondi tõttu suletud lisaks Narva maanteele veel näiteks Pärnu maantee ja Paldiski maantee.

"Aktuaalse kaamera" andmeil leiab visiit aset enne NATO tippkohtumist Newpordis Walesis, mis toimub 4. ja 5. septembril.