„Krista Aru kogemused hariduse, teaduse ja kultuuri vallas on märkimisväärsed ja aitavad Vabaerakonna programmilisi seisukohti antud valdkonnas edasi arendada,“ ütles Pilt. „Meil on tõsiselt hea meel, et Krista Aru kandideerib just meiega.“

Krista Aru sõnul otsustas ta Vabaerakonna kasuks põhjusel, et see erakond kaasab valimistele ka sõltumatuid kandidaate. “Minu arvates ei peaks rahva hääl parlamenti jõudmiseks läbima ilmtingimata parteikontoreid, vaid olema vahetum ja julgem. Vabaerakond tahab ja julgeb arvestada ka sõltumatutega ja see on hea,” ütles Aru. ”Ma tahan, et hea oleks elada nii Emmastes, Vokas, Vissil kui ka Põdrangul, ja arvan, et me saame selleks ise palju teha.”

Krista Aru teatas oma kandideerimisest riigikokku esmaspäeval Jaan Tõnissoni sünniaastapäeva kõnes Tartus mälestussamba juures. Ta rõhutas vajadust jätkata Tõnissoni tööd Eesti ühiskonna ja kultuuri arendamiseks ka tänapäeval ning andis teada, et ta on otsustanud anda selleks omapoolse panuse Vabaerakonna nimekirjas.

Krista Aru on aasta kodanik 2012, Jaan Tõnissoni seltsi esinaine ning Eesti Rahvusringhäälingu Nõukogu liige. Hetkel töötab ta Eesti Teadusagentuuris juhatuse liikmena.