Päästeamet on saanud mitmeid teateid, kus mõne maastikutulekahju või prahipõlengu on süüdanud nooruk. Tulega ei tohi mängida ja selline tegevus võib kaasa tuua väga raskeid tagajärgi. Kuival ajal levib tuli väga kiiresti ja lisaks suurtele keskkonnakahjudele (kulupõlengutest saavad alguse ka metsatulekahjud) võivad eluohtlikkuse olukorda sattuda ka lapsed ise.

Varsti on ka vesi ujumiseks sobiv ja kohalikud veekogud on lastele meelispaigaks. Ujuma minnes peab ujumisoskuses kindel olema ja uju vaid nii sügavale, et jalad ulatuvad põhja. Lapsevanemad ei tohiks lapsi lubada ja jätta veekogude äärde järelevalveta. Samuti tuleb ettevaatlikult suhtuda kõikvõimalikesse täispuhutavatesse ujumise abivahenditesse. Need võivad lapse rannast eemale kanda ja ootamatult õhust tühjaks minna. Täispuhutavad ujumise abivahendid tekitavad vee peal petliku turvatunde, nimelt võib ujumisrõngas lapse tagurpidi keerata ja vee alla lõksu jätta.

Vanemad, selgitage oma lastele, et mängupaigaks ei sobi maha jäetud ja kasutuseta hoone. Need hooned on ohtlikud mitmel moel. näiteks võib hoone ootamatult variseda või on juba varasema varingu käigus välja tulnud teravad konstruktsioonide osad, mille otsa võib mänguhoos kukkuda. Lisaks võivad neis hoonetes ringi liikuda võõrad ja pahatahtlikud isikud. 

Päästeamet soovib lastele muretut ja ohutut koolivaheaega!