Eelmisel aastal osales Koolitantsul ligi 6500 koolinoort 431 tantsutrupi koosseisus, kes esitasid 826 algupärast tantsu. Korraldajad loodavad, et osavõtjate hulk kasvab tänu eelmisel hooajal end tõestanud 3-astmelisele festivalisüsteemile (maakondlikud tantsupäevad, piirkondlikud tantsufestivalid, vabariiklik lõppkontsert) veelgi.

Sel aastal oli festivaliaasta avalöök 6.detsembril Jõhvi Kontserdimajas, kus astusid üles parimad Ida-Virumaa koolinoorte tantsutrupid ning külalised Tallinnast.

“Koolitants 2006” vabariikliku lõppkontserdi puhul jätkatakse traditsiooni, et üritus rändaks mööda Eestimaa suuremaid linnasid. Seni on Lõppkontsert toimunud Tallinnas, Tartus ja Pärnus. 29.-30. aprillil minnakse aga Jõhvi, kus tantsunoori ootab uus Jõhvi Kontserdimaja. Seega on “Koolitants 2006” hooajal nii algus- kui ka lõpp-punktiks Jõhvi.

Festivalist “Koolitants” saavad osa võtta kõik üldharidus- või kutsekoolide õpilased tingimusel, et osalev tants on nende endi ja/või juhendajate omalooming. Koolitantsul saab osaleda 5 tantsukategoorias (laste-, vaba-, show-, estraadi-, breiktants) ning 4 vanuseastmes (1.-3.kl., 4.-6.kl., 7.-9.kl., 10.-12.kl.).

Lisainformatsiooni festival “Koolitants 2006” kohta saab festivali kodulehelt http://www.koolitants.ee/ , infotelefonilt 1182 ning Eesti Tantsuagentuurist.