Oma artiklis Eesti Ekspressis kritiseeris ta tegelikult kõiki Tallinna koolijuhte.

Kust võtab üks koolijuht õiguse nii suure kindlusega väita, et ainult siis, kui tema asja (koolijuhtimise) käsile võtaks, saaks igast koolist Tallinna haridusasutus number üks? Meie, koolijuhtide tööandjaks on ikkagi haridusamet, kelle pädevuses on hinnata, kas kooli juhitakse vastavalt seadustele ja kas direktorist sõltuvad õppetingimused koolis on head.

Oma kolleegide kritiseerimine ajakirjanduse vahendusel ei sobi küll koolijuhi eetikaga kokku. See, et Hendrik Agur on valitud nii auväärse vanusega kooli juhiks, ei anna talle direktorina suuremaid õigusi teiste koolijuhtide ees!

On ilmselge, et tööturg on vaba ja iga õpetaja võib liikuda ühest koolist teise. Aga reeglina ei komplekteerita kooli augusti viimasel päeval ega ka mitte õppeaasta alguses. Pädevad koolijuhid on selleks ajaks loodetavasti oma lastele õpetajad leidnud ja võiks rahuliku südamega õppeaastat alustada.

Õpetaja võib liikuda ühest koolist teise või sootuks teisele ametikohale, aga kui ta on juba lubanud ühes koolis klassi ette astuda, siis ei tohiks teda küll palgaga ega lisasoodustusi pakkudes oma kooli üle meelitada. Seda enam, kui endal on eelarvepuudujääk väidetavalt just 1,5kordse palga maksmisest tulnud.

Seda, et Hendrik Agur oma kolleegide suhtes selliselt käitunud on, on kurtnud ka teised koolijuhid, ainult Märt Sults on selle lõpuks välja öelnud.

Hendrik Agur on mitu korda toonitanud, et oma probleemid tuleb ametkonnasiseselt ära lahendada. Kuid kes meil siin on alustanud eelnimetatud EE artikliga, elanud pärast eelarve ületamist ajakirjanduse vahendusel oma isklikku solvumist välja, kritiseerinud oma tööandjat, haridusameti juhatajat jne? Ja nüüd järjekordselt esitab ta oma ainuõigeid otsuseid 20. oktoobri EE-s.

Ma ei alahinda Aguri tegevust innovaatilise koolijuhina, kuid seda ei tohi teha endale mittesobilikest inimestest (haridusameti juhataja, koolijuhid, GAGi õpetajad) üle astudes!

Ma ei pea õigeks teise direktori kallal ilkumist ja seda ajakirjanduse vahendusel! Koolijuht peab olema eetilise käitumisega eeskuju, mitte lahmiva eneseimetlusega laimaja. Ühe väärika kooli juht muudab sellise käitumisega ka kooli väärituks.

Autor on Merivälja kooli direktor.