Eliitkooli, Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi hakkab haridusministeeriumis juhtima keskhariduse talitust, kirjutab Postimees. Jõgi sõnul tunneb ta, et on suutnud Treffneri viia laineharjale ning direktorivahetus tuleb koolile kasuks. “Ega ma ei jäta kooli nii maha, et tühi plats jääb maha,” lubas Jõgi aidata leida koolile väärika direktori.

Haridusministeeriumi personalivalikul on Tartumaalt valituks osutunud ka Laeva kooli direktor Hille Vooremäe, kellest saab ministeeriumi järelevalveosakonna inspektor. Erinevalt Jõgist, kellele personaliotsingufirma Fontes tegi pakkumise ametit vahetada, avaldas Vooremäe ise soovi teist ametit proovida. Ta on nõus palgas kaotama — sest ministeeriumiametniku 6100kroonine kuusissetulek on väiksem, kui ta Laevas direktorina ning tunde andes teenis. Personaliotsingufirma Fontes korraldas neli testimisvooru, mille lõpuks osutus Vooremäe valituks.

Hetkel otsib Fontes töötajaid 24 ametikoha tarbeks, ühtekokku kandideerib seal 650 inimest, nende seas mitmeid Tartu ja Tartumaa koolide direktoreid ja õppealajuhatajaid. Fontese Tartu projektijuht Tiiu Allikvee ütles Postimehele, et osalejate nimesid firma ei avalda, seni on tehtud eelvalik elulookirjelduste põhjal ning osalejad on täitnud isiksusetesti.

Tartu linna haridusosakonna juhataja Georg Aheri kinnitusel ei sea see Tartu hariduselu ohtu, kui mõni koolidirektor otsustab ministeeriumi kasuks. “Osa inimesi ei pruugi pakkumist vastu võtta. Enamasti kaotavad koolijuhid nii palgas kui prestiiz^is,” lootis Aher. Direktoriameti võtaksid üle senised õppealajuhatajad, uusi direktoreid oleks Tartus kerge leida ka naabermaakondadest.

Haridusministeeriumi Tartu projekti personalijuht Anu Ulp pidas Tartu koolidirektorite tungi ametnikukohtadele tunnistuseks sellest, et Tartu hariduselu on olnud pikka aega sumbunud ja direktoritel pole olnud uusi väljakutseid.