Sellest 437,26 miljonit krooni tuleb EL-i tõukefondidest, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Ülejäänu on avaliku sektori, riigi ja kohalike omavalitsuste kaasrahastamine.

Toetust saavad koolid on valitud Eesti erinevatest piirkondadest, jälgides, et neis õpetataks riiklikult prioriteetseid erialasid. Aastaks 2006 on plaanis nüüdisajastada 5000 õpilaskohta.

“Kordatehtud koolid suurendavad noorte huvi ametiõppe vastu ja seega nende võimalusi tööturul nii Eestis kui ka Euroopas,” ütles haridus- ja teadusminister Toivo Maimets.

Koolid, kohalikud omavalitsused, riigiasutused ja mittetulundusühingud saavad EL-i raha taotleda koolituste läbiviimiseks, õppekavade nüüdisajastamiseks ja õppevahendite soetamiseks.

Lähima kolme aasta jooksul saavad Eesti haridusasutused ühest tõukefondist, Euroopa sotsiaalfondist, taotleda rohkem kui 629 miljonit krooni, millele Eesti avalik sektor lisab ligi 210 miljonit krooni.

Neljapäeval kinnitatud jaotuskava kohaselt saab näiteks Kuressaare ametikool ligi 34, Narva kutseõppeasutus ligi 50, Türi tehnika- ja maamajanduskool enam kui 21, Tallinna tööstushariduskeskus 30, Tallinna teeninduskool ligi 18, Pärnumaa kutsehariduskeskus 40, Tartu kutsehariduskeskus samuti 40 ning Luua metsanduskool ligi 25 miljonit krooni.

Tartu ülikooli Narva kolledž saab üle 38 ning Tallinna tehnikakõrgkool üle 33 miljoni krooni.