Tallinn pakub õpilastele esimese klassiõhtu

Kooliaasta esimesel päeval on Tallinna noored oodatud Raekoja platsile kella viieks õhtul, kus neile on meelelahutust pakkumas superstaarid Birgit, Luisa, Raimondo ja Rivo ning ansambel TraFFic, lisaks neile veel Tallinna Poistekoor ja Carolina Tantsustuudio. Peokülalistele on kõhutäiteks 1000 pisikest torti.

Tallinna ürituse üks korraldajaid, Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on ürituse põhieesmärk anda kooliaasta alustajaile annus positiivset energiat. „Tavaliselt oodatakse lapselt koolis ning kodus tublisid tulemusi nii õppimisel, spordis kui kõiges muus, kuid lisaks edukale õppimisele peaks lapsel koolis olema ka hea olla,” rõhutas Pajula.

Et pidu poleks niisama passimine, on teemaks valitud klassiõhtu, klassiõhtu läbiviijaks on aga Venno Loosaar, kelle abiliseks „korralik koolipoiss” Rivo Kingi. Klassiõhtu lõpeb öökinoga Šnelli tiigi ääres, kus Kinobuss näitab filmi „Röövlirahnu Martin”.

Alates kell 20.00 ootab Noortekohvik (Pärnu maantee 9) noori after-party´le, kus astuvad üles Krõpsuga Ketsid.

Tartus saab tutvuda ülikooli tekliga

Tartu kooliaasta alguse pidu on veidi akadeemilisema maiguga, kuna üldise kooliaasta alguse tähistamise raames juhib peo korraldaja, Tartu Ülikool, tähelepanu ka ülikooli 375. aastapäevale. Pidulistele esineb ansambel ELIIT, üritus algab kell kaheksa.

“ELIIDI näol on tegemist vaid selleks puhuks kokku tulnud unikaalse muusikalise kooslusega, kuhu kuuluvad Vaiko Eplik, Chalice, Raul Saaremets ja Tursk,” räägib üks ürituse korraldajaist, Kulno Kungla, TÜ 375. aastapäeva ürituste produtsent.

Vaiko Eplik, Chalice, Raul Saaremets ja Tursk esitavad tuntud muusikapalu Chalice´i ja ansamblite Vaiko Eplik & Eliit, Röövel Ööbik ning Ans Andur repertuaarist.

TÜ Üliõpilasesindus esitleb ürituse raames Tartu Ülikooli uut üldteklit. Üliõpilasesinduse logodega varustatud telgist saavad kiiremad tudengid endale kohapeal tekli soetada. Tekkel maksab 275 krooni. Lisaks teklile saab telgist osta ka ülikooli juubelimeeneid.

Kuigi osa peost on suunatud ülikooli sünnipäeva tähistamisele, ei tähenda see sugugi, nagu oleks ettevõtmine mõeldud ainult tudengitele. Oodatud on kõik kooliaasta alustajad ning kogu ülejäänud linnarahvaski.

Õhtut juhib Vanemuise teatri näitleja Ott Sepp. Kontserdi jätkupidu toimub klubis “Kellele ei meeldiks Johnny Depp?”.