Pärnu Vanalinna põhikooli kodukorda lülitati sellest aastast punkt, mis palub õpilastel jätta päevalilleseemned koju. Pärast seda, kui üks noormees teatas, et sihvkade söömine pole ju keelatud, otsustas õppealajuhataja päevalilleseemnete koolitoomise ametlikult ära keelata, kirjutas Pärnu Postimees.

“Nüüd ei sööda enam ka,” ütles kooli õppealajuhataja Malle Shalda.

Kooli kodukorras seisab veel soovitus lülitada tunnis välja mobiiltelefon ja keeld närida tunni ajal närimiskummit.

Pärnu Kuninga tänava põhikooli direktori Urve Krause väitel nii kohustuslikke punkte nende kooli kodukorras ei seisa. “Sihvkade teema on mullegi tuttav. Meie koolis on elekterküte, kui radiaatorid kärssama hakkavad, selgub, et noored on sinna vahele sihvkakoori puistanud,” ütles Krause ja tõdes, et komme närida sihvkasid pärineb vene kultuurist.

Sindi gümnaasiumi direktor Mari Suurväli nentis, et sihvkade vaimustus käib lastel hooti, praegu kipuvad kooli põrandatele pudenema hoopis kastanid ja tammetõrud. “Tõrudega kaaslase sihtimist saab taunida ka suusõnal,” ütles Suurväli.

Pärnu Hansagümnaasiumi kodukorda lisati direktor Silja Kikerpilli sõnade kohaselt uus punkt: õpilane ei tohi suitsetada, alkoholi ega sõltuvusaineid tarvitada.

Põneva kodukorra on õpilaste abiga kirja pannud Rääma põhikool. “Õpilaste ettepanekud olid õpetajate omadest isegi konservatiivsemad,” nentis õppealajuhataja Marika Kruk.

Suitsetama minekut takistab keeld lahkuda vahetunni ajal kooli territooriumilt. Taunitakse riietust, mis jätab keha katmata, kanda ei soovitata naba- ja ninarõngaid, küüsi ei soovitata lakkida siniseks ja roheliseks, loetles Kruk.