Konverentsi saab jooksvalt jälgida onlines kell 10.00-17.15 lehelt http://www.kogu.ee/ 

„Konverentsi eesmärgiks on diskussiooni toetamine Eesti pikaajaliste arenguprioriteetide üle,” rääkis Koostöö Kogu juhatuse esimees Peep Mühls. “Kui seni on olnud selleks ühinemine Euroopa Liidu ja NATOga ning järjest selgemaks saab ka euro kasutuselevõtu tähtaeg, siis nüüd on aeg küsida — milline võiks olla järgmine suurem eesmärk, mis tagab riigile edu ja jätkusuutlikkuse? Millised on riigi pikaajalised arenguprioriteedid ja millised peaksid olema inimvara arenguks vajalikud tegevused?”

Konverents „Eesti pärast eurot” on jaotatud kolmeks osaks: riik, ühiskond ja majandus. Teemades analüüsitakse riigi seniseid eesmärke nii oleviku kui tuleviku seisukohast, muu hulgas majanduslike protsesside mõju meie sotsiaalsele keskkonnale, majanduskriisi kulgemise tagajärgi ja sellest väljumise võimalusi.

Teemal „Eesti — mõjus ja tegus riik” võtavad sõna Jüri Raidla, Jaak Aaviksoo, Toomas Luman, Ülle Madise, Annika Uudelepp. Arutelu modereerib Raivo Vare.

Teemal „Eesti ja Euroopalikud ühiskonnamudelid” räägivad Mati Heidmets, Jekaterina Eilart, Marju Lauristin, Hans H Luik, Marek Tamm. Vestlust modereerib Peep Mühls.

Teemal „Tuleviku Eesti majandus — teel kasvuvisiooni suunas” arutlevad Ott Pärna, Urmas Varblane, Tiit Vähi, Taavi Kotka, Jüri Käo, Taavi Veskimägi ja moderaatoriks on Tarmo Kriis.

Päeva lõpetavad president Toomas Hendrik Ilves ja Edward Lucas kokkuvõtliku mõttearendusega teemal „Eesti otsib uut lugu”.

Eesti Koostöö Kogu ( http://www.kogu.ee/ ) on Eesti pikaajalisest arengust huvitatud valitsusväliste organisatsioonide koostöövõrgustik, mille sihiks on osapoolte seisukohtade teadvustamine, kooskõlastamine ning selle alusel hinnangute ja ettepanekute kujundamine riigi tuleviku võtmeküsimustes.