Esimesena registreerunu saab etteotsa ka pikas valimisbülletäänis, sestap oli Isamaaliidu Tallinna piirkonna sekretär Andres Luus linnavalitsuse ukse taga seismas juba selle avamishetkel kell 8.15. Uste avanedes olid Keskerakonna, Reformierakonna ja Vene Balti Erakonna esindajad juba neljandal korrusel järjekorras. Kust ja kuidas nad sinna pääsesid, selles puudub asjaosalistel üksmeel. Esimesena sai oma 198 kandidaati sisaldava nimekirja kell 13.48 registreeritud Keskerakond. Erakonna esimees Edgar Savisaar paneb pea tulle Lasnamäel, teda assisteerivad sealjuures näitleja Martin Veinmann ja sportlane Larissa Netšeporuk. Haaberstis on erakonna toetajal valida abilinnapea Vladimir Panovi, riigikogulase Kalev Kallo, laulja Silvi Vraidi ja judoka Andres Lutsari vahel. Kristiines saab poolthääle anda Uno Loobile, Mustamäel Kalmer Tennosaarele. Keskerakonna nimekirjas kandideerib ka mitu ajakirjanikku, näiteks Marika Tuus Eesti Televisioonist ning Margus Lepa Nõmme Raadiost. Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp ei näe selles midagi imelikku. Tema sõnul loodavad kõik, et ajakirjanikud on kodanikena erksa närviga. Tegemist on kohalike valimistega, kus lahendatakse kohaliku elu küsimusi. Kui ajakirjanike tööleping ei sega neid, ei leia Sepp nende kandideerimises midagi halba — vastupidi.

Isamaaliidu esimees Mart Laar asub valimisvõitlusse Haabersti linnaosas. Ka isamaalased on angazheerinud nii kultuuri- kui sporditegelasi oma valimisvankri ette. Rakkesse on seatud Venno Laul, Olev Remsu, Toomas Tõniste, Arvo Vallikivi.

Reformierakonna nimekirjas kandideerivad nii tagasiastumispalve esitanud kultuuriminister Signe Kivi kui välisminister Kristiina Ojuland. Samuti kurikeelne eurokriitik Igor Gräzin. Erakonna Tallinna piirkonna esimees Rein Lang ei näe selles probleemi: “Igor Gräzini seisukohavõtud Euroopa Liidu suhtes ei oma küll mitte midagi ühist Tallinna omavalitsuste valimistega.” Langi sõnul ei hakata ju Tallinna volikogus eurokvoote arutama. Kultuuriministeeriumi kantslerit Margus Allikmaad ja keskkonnaministeeriumi asekantslerit Allan Gromovit tunneb Lang kui tublisid tallinlasi ega näe nende kandideerimises Reformierakonna egiidi all võimalikku ametnikkonna politiseerumise ohtu.

Euroliidu dimensioon on eredaimalt esindatud Mõõdukate nimekirjas, kus kandideerivad nii eksvälisminister Ilves, eurointegratsioonibüroo direktor Hololei kui Euroopa Liidu infosekretariaadi juht Rumm. Vürtsi lisavad sportlane Virge Naeris, Eesti Entsüklopeedia peataoimetaja Ülo Kaevats ja Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomägi.

Üllatusena on mõõdukad seadnud Lasnamäel esinumbriks välisministeeriumi ekskantsleri Indrek Tarandi, kelle rivaalidena astuvad üles Edgar Savisaar, Märt Rask ja Jüri Mõis. Tallinna piirkonna esimehe Mart Meri sõnul ei ole Indrek Tarand Mõõdukate erakonna liige, kuid jagab nende vaateid. Meri ütles Raadio Vaba Euroopale, et erakonna endine esimees Andres Tarand kohalikel valimistel ei osale.