1944. aasta 22. septembril hõivas Nõukogude Liidu armee sakslaste poolt maha jäetud Tallinna linna ning vahetas Pika Hermanni tornis lehvinud sinimustvalge lipu punalipu vastu välja. Nõukogude veteranid tähistavad seda päeva tänini "Tallinna vabastamise aastapäevana" ja viivad pronkssõduri juurde lilli.

Täpselt 20 aastat tagasi ehk 1995. aasta 22. septembril puhkes kurikuulus "lindiskandaal" – toona siseministri ametit pidanud Edgar Savisaart süüdistati tema ja teiste poliitikute vaheliste vestluste ebaseaduslikus lindistamises. Lindiskandaali tagajärjel lahkus Savisaar Keskerakonna esimehe kohalt, Tiit Vähi valitsus astus tagasi ja Keskerakonna asemel sai uude valitsusse Reformierakond.

Ühtlasi on 22. september tuntud kui rahvusvaheline ninasarvikute päev. Päeva tähistatakse ka Tallinna loomaaias, kus ninasarvikutele pakutakse sel puhul tavalisest pidulikumat einet. Teatavasti on ninasarvik üks Edgar Savisaare ja Keskerakonna sümboleid. Eraisikuna on Savisaar aga Tallinna loomaaias resideeruva teravmokk-ninasarviku Kigoma vader ehk teisisõnu see, kes maksab haruldase looma toidu eest.