Esseekonkursist on oodatud osa võtma kõik Eestimaa elanikud sõltumata vanusest, rahvusest, elukutsest, usutunnistusest ja poliitilistest vaadetest. Oodatud on esseed, mis ei ole seni avaldatud ja peegeldavad eelkõige kirjutajate endi mõtteid, tundeid ja arvamusi Eestimaal viimase 15 aasta jooksul toimunu kohta.

Tingimused:

1. Esseekonkursist on oodatud osa võtma kõik Eestimaa elanikud.

2. Varem avaldamata eestikeelne konkursitöö tuleb saata elektrooniliselt aadressil essee@trio.eevõi postiaadressil: Kuku raadio, Veerenni 58a, 11314 Tallinn, märgusõna “ESSEE”. Konkursitööle tuleb lisada autori ees- ja perekonnanimi, vanus ja kontakttelefon.

3. Konkursitööde laekumise viimane tähtaeg on 13. august 2006.

4. Esseede hindamiseks moodustatakse kahetasandiline žürii korraldajate ja konkursi toetajate esindajatest. Esimesel tasandil valitakse välja 15 parimat kirjutist ja kõrgem žürii järjestab väljavalitud paremusjärjekorda. Žüriile ei avaldata autorite nimesid enne, kui lõplik otsus on tehtud.

5. Esseekonkursi auhinnafond on 50 000 Eesti krooni, millest esikohatöö autorit premeeritakse 15 000 Eesti krooniga. Ülejäänud preemiafondi jagunemise otsustab žürii. Žürii otsus on lõplik.

6. Konkursil osalenud tööde paremik avaldatakse 19. augusti ajalehes Postimees ja loetakse ette Kuku raadio ja raadio Elmar eriprogrammis 20. augustil.

7. Korraldaja jätab omale õiguse tekste taasesitamise eesmärgil tekstisõbralikult lühendada.

8. Kõigi esitatud tööde taasesitamisõigus kuulub Kuku raadiole ja ajalehele Postimees.

9. Essee pikkusele piiranguid ei ole.

Esseekonkurssi aitavad korraldada Eesti Pank, AS Eesti Põlevkivi, AS Eesti Ehitus, Eesti Kontsert, Eesti Rahva Muuseum ja Raadio Elmar.