Ühiskonnas valitseva kaose tõttu tuleks tarvitusele võtta meetmed hullema olukorra ärahoidmiseks ja kõigi inimeste põhiseaduse täitmisele suunamiseks.

Kuna meessugu ei ole tegelikult tugevam pool, siis tuleb nüüd naistel ise ohjad haarata ja kogu rahvas päästa. Selleks pakun välja skeemi, mille väljatöötamisel on kasutatud Hispaania ja Ameerika Ühendriikide kogemusi.

Esimese sammuna tuleks vahetada kohad härra ja proua presidendil. Ühtlasi tuleks liikuda parlamentaarselt riigikorralt presidentaalsele, siis on vähem n-ö segajaid ja tähtsamaid otsuseid saab langetada kiiremini.

Seejärel astub Eesti Euroopa Liidust välja ja proua president kuulutab Ameerika Ühendriikidele sõja. Kohe, kui lennukid siia poole teele saadetakse, annab Eesti alla. Sedasi saavutame automaatselt Ameerika Ühendriikide osariigi staatuse, mis omakorda kätkeb võimalust majanduslangusest välja tulla.

Ameerika Ühendriikidel on selleks nii kogemusi kui ka rahalisi vahendeid küllaga. Eesti ei pea enam kunagi muretsema ei venelaste ega uue “isamaa” — Euroopa Liidu — võimalike mõjude pärast, sest ameeriklased hoiavad enda käes 40 protsenti kogu maailma sõjatehnikast.

Pärast osariigiks saamist võtame aga eeskuju hoopis hispaanlastelt. Hispaanias puhates on paljudele turistidele silma hakanud kohalike marurahvuslik mentaliteet. Selle ilmekaimaks näiteks võib pidada seda, et isegi keeleoskajad alustavad vestlust tervitusega hola, mitte hello vms. Samas polegi seal eriti mitme keele rääkijaid ja igamees teeb tööd talle sobival ajal.

Eestisse üle tuues mugandame selle “tere” kasutamiseks ja pikemaajalises perspektiivis lõpetame lastele koolides üldse keele õpetamise. Eestlastele on hetkel tähtis säilitada oma keel ja kultuur, mitte sulanduda inglisekeelsesse maailma. Ongi hoobilt lahendatud ka järeltulijatele järjest kõrgemate nõudmiste esitamise probleem. Õpilastel saab vähemalt 10 tundi nädalas koormust vähendada.

Edasi on meil vajadus segada oma väikest genofondi, et saavutada suurem ja elujõulisem sugu. Ameerika ülekaaluliste inimeste baasil on seda väga lihtne teha. Tuleb lõpetada tööstuslik-põllumajanduslik tegevus ja suunata kogu jõud sanatooriumide ning spaade rajamisse, et neid dieeti pidama õpetada. Teadust võib teha turismi uurides.

Püsiklientuur ameeriklaste näol on põhjatu. Peaks ehk arendama vaid Estonian Airi, aga see raha tuleb kiiresti tagasi. Ameeriklaste tulekus võib kindel olla, sest kliima soojenedes on käes meie tähetund. Rahulolevaid kliente hoiame siin võimalikult kaua kinni, õpetame neile selgeks eesti keele, mängides selleks umbkeelseid nagu hispaanlased.

Kui ameeriklased kauemaks jäävad, paneme nad ka rahvatantse tantsima. Kokkuvõttes muudame ameeriklasele kohustuslikuks Eestis eestlasega abielludes endale Eesti perekonnanime võtmise, ja saamegi põhiseaduse kõik sätted täidetud. Mets säilib samuti, sest seda on vaja jalutamiseks. Muidugi automatiseerime möödaminnes ka laste kodakondsuse: kes Eesti pinnal sünnib, see ongi eestlane.

Ühtegi muukeelset kooli ega lasteasutust me ei ava ja kui keegi keelt selgeks ei saagi, pole hullu, sest niikuinii töötavad sanatooriumides kõik massööridena. Hakkame pakkuma ayurveda massaaži, mille nimetame eestipäraselt ümber. Ometi läheme kindla peale välja, sest selle olemus on mõnus, see ei nõua erioskusi ja toimub muusika saatel — seega ei peagi rääkima.

Niisiis — eestlased, barrikaadidele! Kõik on meie endi kätes!