Sotside-rahvaliitlaste ühisfraktsioon on algusest peale piinelnud sisemistes vastuoludes, mistõttu nende töövõime ei ole kunagi teab mis suur olnud. Oli ju sotsidel plaan kohalikel valimistel rahvaliitlaste seljas volikogusse ratsutada, kuid, oh üllatust — juhtus hoopis vastupidine ning volikogusse pääses ühisnimekirjast neli rahvaliitlast ja kõigest kaks sotsi.

Nii valitigi esimeheks rahvaliitlane Salumäe. Sotside fraktsiooni sisekliimat ei parandanud ka Peeter Mardna väljaarvamine fraktsiooni koosseisust. Ametlikult oli tema süüks keskerakondlase Toomas Vitsuti toetamine volikogu esimehe valimistel. Nagu tagantjärele selgub, oli aga põhjus hoopis muus — Mardna osutus liiga põhimõttekindlaks meheks, kes pööranuks jõudude tasakaalu fraktsiooni sees jäädavalt rahvaliitlaste kasuks — nii oligi kasulikum tast juba varakult lahti saada. Ei ole saladus, et Mardna väljaarvamise intriigi taga olid Juske karvased käed.

Nõunik Juske õõnestustööl on täna veel teinegi resultaat — paljudele märkamatult on erakonda vahetanud fraktsiooni liige Maimu Berg. Kusjuures tal õnnestus saada sotside liikmeks peaaegu kaks kuud enne seda (26.11.2006), kui ta Rahvaliidust välja astus (18.01.2007) — nii oli Maimu Berg mõnda aega kahe erakonna liige korraga. Pärast riigikogu valimisi, mil ajutiselt tuli linnavolikogusse sotsiaaldemokraat Kadi Pärnits, kasutatigi võimalust ja pandi Berg kiiresti fraktsiooni esimeheks. Eks see oli talle lubatud tasu erakonnavahetamise eest.

Kuigi formaalselt moodustavad nüüd sotsid oma fraktsioonis enamuse, ei ole Juske olukord paranenud. Ta on endiselt kahvlis, sest kunagi ei või teada, millal tujukas Maimu Berg võtab kätte rahvaliidu kolleegide poole tagasi pöörduda. 2002. aasta kohalikel 12 häält ning 2005. aastal 23 häält kogunud sotsiaaldemokraatlik nõunik Juske esindab nõnda sotside fraktsiooni seisukohti, mis ise on endiselt võimetu midagi suuremat korda saatma. Tallinna sotsiaaldemokraatlik fraktsioon on aga jätkuvalt lõhkise küna ees — need, kel on rahva mandaat, ei suuda linnavõimu kritiseerida ning need kes suudavad, ei kõla usutavalt, kuna neil pole mandaati.

Fraktsiooninõunik Juskel, kellele kangesti meeldib volikogu istungite ajal mõne puuduva rahvaesindaja toolil istuda, on oma töös palju vaba aega. Kuna sisutühja fraktsiooni poolt talle ülesandeid peaaegu ei antagi, tuleb tal igavuse peletamiseks internetti vahtida ning aeg-ajalt oma blogisse kahtlase väärtusega kirjatükke üles riputada. Seal saavad oma osa linnapea Savisaar, endine kolleeg Mardna, kuid, mis kõige huvitavam, ka praegused rahvaliitlastest fraktsiooni liikmed. Kas aga keegi neid ka loeb või tõe pähe võtab — seda mina küll ei usu. Juske ise on aga adekvaatseks peegelduseks sotside olematust organisatsioonist Tallinnas.