Mida tähendab meile Sakala keskus? Peale selle, et tegemist on Eesti paearhitektuuri taassünni sümbolehitisega, millesse arhitekt Raine Karp kirjutas vaimukalt sisse iroonia omaaegse võimu üle, kujunes Sakala keskus ajaloosündmuste käigus mitmete rahvuslikult oluliste kogunemiste paigaks, aga ka tähtsaks kultuurikesuseks, kus on toimunud teiste hulgas ka Jazzkaare ja Pöffi üritused.

Peaks olema enesestmõistetav, et selle maja saatuse üle otsustab avalikkus, kellel selleks on seaduslik õigus, mitte mingi parteiline ladvik või ärimeeste omakasu.

Kes kaitseb meie riigis riigile olulisi püsiväärtusi — kui mitte riik?

Kultuuriministeeriumil tuleb Sakala keskuse lammutamise asemel hoopis riikliku kaitse alla võtta. Seda enam, et tegelikult jääb arusaamatuks, kuidas on võimalik anda sellise hoone lammutamise luba, kui detailplaneeringus on ette nähtud vaid juurdeehitus. Kas see ikka on seadusega kooskõlas?

Kutsume Eesti Vabariigi seadusandvat ja täidesaatvat võimu üles kohe oma pädevuse piires astuma samme Tallinna linnavalitsusele surve avaldamiseks, et tõkestada Sakala Keskuse kui Eesti paearhitektuuri ühe ilmekama näite lammutamine.

Kutsume kõiki hea tahtega mittetulundusühinguid ja kodanikeühendusi häälekalt protesteerima Tallinna linnavalitsuse kultiveeritava kultuurituse vohamise vastu.

Kutsume appi kultuurilembelisi juriste algatama selles asjas kohtumenetlust.

Sakala keskuse tuleviku osas on vajalik võimalikult laiapõhjaline rahvaarutelu. Selle eelduseks on aga hoone lammutusloa kiire tühistamine.