Muidugi võib poest osta midagi ilusat juurde, kuid kohe kindlasti pole vaja sul igale ühele 100€ eest kinke osta. Ma toon paar näidet, mida võiks ise teha kellelegi jõuludeks. 

1) Mobiilikott- see ei ole ainult noorte teema vaid ka vanematele inimestele lähevad need peale. Võta lõng ja heegelnõel kätte ning vähem kui 15 minutiga on sul olemas kaunis mobiilikott, mis rõõmustab kedagi jõuludel.

2) Riidest poekott - kindlasti leidub sul materjali, millest pole sul midagi teha ning see seisab niisama. Võta õmblusmasin välja ning tee mõned poekotid, mis säästavad loodust ning on asendamatud igapäevaelus, kus me käime tihti poes. Riidest kott on tugev ning see on väga praktiline kingitus!

3) Lõikelauad - ka see ei võta eriti kaua aega. On vaja vaid puitu ja väikseid oskusi. Usun, et igaüks peaks sellega hakkama saama. Lõikelaud on asi, mida on vaja igas majapidamises. Tublile sõbrannale või tuttavale on see parim kingitus jõuludeks. 

4) Ühine kontserdikülastus - ei ole vaja minna James Blunt kontserdile. On ka palju odavamaid kontserte ning on isegi tasuta üritusi olemas. Just neid võib kellegagi koos külastada ja sellest päevast jäävad mõnusad emotsioonid veel kauaks südamesse...

5)Isetehtud sall - praegu, kus väljas on küllaltki külm, on salli kandmine lausa kohustuslik ning mis oleks parem kui panna kaela oma sõbra või sugulase tehtud soe sall, kus on sees selle inimese tunded.

6)Kingi lihtsalt üks kena õhtu - alati ei ole vaja kinkida autot või poekotti. Piisab sellest, kui korraldad ühe kauni õhtu teistele ning te veedate koos suurepäraselt aega. Kingitus ei pea olema kindlasti üks ese - see võib olla mõnus õhtu koos hea seltskonna ja roogadega. 

7)Ilus pilt - kel on kunstiannet, võiks joonistada mõne kauni maali. Sellest paremat kingitust annab otsida. See pakub nii silmailu kui rõõmu, sest selle on teinud ikkagi keegi, kes on sulle kallis. 

8) Soe müts ja kindad - kes on vähegi käsitöömeister võib heegeldada/kududa soojad käpikud ja mütsi. Need on vastupandamatult head kingitused igaühele, sest praegu on külm periood ja selliseid asju on hädasti vaja. Need on kingid, millega inimene puutub praegusel ajal iga päev kokku, sest igal hommikul ta paneb soojad käpikud kätte ja mütsi pähe ning astub õue. 

9) Kirjuta laul - nonii, muusikahuvilised, kel vähegi on annet kirjutada ise mõni lugu. Uskuge-kellestki laulu kirjutamine jõuludeks on fantastiline kingitus! Kaunid sõnad ritta ja see kingitus on parem kui uhiuus Ferrari. 

10)Kaart - ühestki kingitusest ei saa puududa ilus kaart koos kaunite soovidega. Kaardi tegemise võimalus on meil kõigil ju olemas? Lihtsalt paber ja pliiats kätte ning tulemus on ilus. 

Aga ärge unustage, et kõige tähtsam on jõulude ajal see, et leiaksid lähedastele aega ning naudiksid nendega koos oldud aega. Kõige parem kink on siiski naeratus ja kallistus - ja see on meil kõigil olemas.