Nendel riigikogu valimistel tõusis valimisaktiivsus 0,7 protsenti. Piirkondade kaupa polnud valimisaktiivsuse muutus aga ühtlane, sest enim, 3,4 protsenti tõusis see Võrumaal, Ida-Virumaal aga langes 0,8 ja Tallinnas langes 0,9 protsenti.

Kuna suurem osa Eesti venekeelseid inimesi elab Ida-Virumaal ja Tallinnas, võib öelda, et üsna tõenäoliselt langes Eestis nendel valimistel eelmiste riigikogu valimistega võrreldes venekeelsete inimeste valimisaktiivsus.

Kuna venekeelsete inimeste valimisaktiivsus langes, aga valimisaktiivsus kogu riigis tõusis, siis eeldatavalt tõusis eestlaste valimisaktiivsus isegi rohkem kui üleriigiline 0,7 protsenti.

Kui venelaste valimisaktiivsus langes, aga Keskerakonna toetus tõusis, siis saab see tulla vaid ühest - kasvas eestlaste toetus Keskerakonnale.

Kui nüüd võrrelda valimisaktiivsuse muutust maakonniti eestlaste osakaaluga nendes maakondades, ütleb OpenOffice'i tabelarvutusprogramm, et valimisaktiivsuse muutuse ja eestlaste osakaalu vahel on positiivne korrelatsioon 0,611.

Keda see teema lähemalt huvitab, siis siit saab arvutuste aluseks oleva andmestiku.