Vaata Maailma SA kogus ettevõtetelt kasutuna seisvaid arvuteid ja monitore, mis komplekteeritakse koostöös erinevate koostööpartneritega kasutatavateks arvutiteks. Kogumisaktsiooni käigus saadetakse taaskasutuseks kokku pea 200 arvutit ning sama palju monitore.

„Talgupäeval anname kasutatud arvutitele uue alguse: pühime arvutid tolmust puhtaks, teeme need vabatahtlike abil korda, installeerime Eesti Infotehnoloogia Kolledži abil neile Microsofti tarkvara ning jagame seerärel arvutid erinevatele organisatsioonidele,“ selgitas Kristi Kivilo, Vaata Maailma SA. „See on mitmete ettevõtete ja organisatsioonide ühisalgatus, mis on ajendatud siirast soovist teha head ning teha seda koos,“ rääkis ta.

Tänavu toetatakse algatuse „Uus Algus“ raames arvutitega näiteks Eesti Suurperede Abistamise Seltsi, heategevuslikku fondi Saagu Valgus, Vanurite Eneseabi ja Nõustamise Ühingu ning teiste väiksemate organisatsioonide kaudu neid, kellel ei ole endal võimalik arvuteid soetada.

„Eesti Suurperede Abistamise Seltsi kaudu toetame me seitsme ja enama lapsega peresid. Kuna tänapäeval on arvuti kasutamine näiteks koolitööde tegemiseks vältimatu, ei piisa sageli suurperedele ka ühest arvutist. Kitsastes majandustingimustes on uute arvutite soetamine peredele väga suureks väljaminekuks, mistõttu on Ole Kaasas algatus meie peredele suureks toeks,“ rääkis Malle Eenmaa, SA Dharma ja Eesti Suurperede Abistamise Seltsi juhatuse liige.

Uue Alguse projekt saab teoks tänu Vaata Maailma headele partneritele ja annetajatele: EMT, Elion, Microsoft, 3StepIT, Eesti Infotehnoloogia Kolledž, Registrite ja Infosüsteemide Keskus, Swedbank, SEB, Estonian Air ja Skype.

Uue Alguse projekti viiakse läbi Ole Kaasas projekti raames. Ole Kaasas! on Eesti Telekomi, EMT, Elioni, MicroLinki ja Vaata Maailma SA poolt algatatud inimeste internetti kaasamise projekt. Projekti eesmärk on korraldada arvutialane alg- ja täiendõpe 100 000 inimesele ja tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret järgneva 3 aasta jooksul.