Interneti Interpoli voli peaks käima üle riigipiiride ja organistasiooni peaksid toetama teised rahvusahelised korrakaitseorganisatsioonid, vahendab Kaspersky sõnu The Register.

Austraalia infotehnoloogia turvalisuse konverentsil AusCERT peetud kõnes väitis turvaettevõtte omanik, et veebimaailma küberkuritegevuse “manustatud” iseloom on võrreldav kõikjal Austraalia ümber ujuvate haidega.

“Digitaalset maailma rünnatakse,” rääkis Kaspersky. "Kuigi valitsused ja turvatööstus teavad seda juba rohkem kui kümme aastat, pole midagi ette võetud." Tema sõnul aitab küberkuritegevuse levikule kaasa ka asjaolu, et inglise keelt mitte rääkivatest maadest pärit küberkurjategijad ei sihi pahavaraga oma kodumaad, vältides nii kohalike korrakaitseorganistasioonide tähelepanu, mille vastu aitaks rahvusvaheline agentuur.

“Varem või hiljem luuakse interneti Interpol. Samuti tuleb internetipass ja tuvastatav võrgu ID. Teatud riikides on see juba olemas ja ilmselt viieteteist aastaga jõuab see kõigini,” ennustas Kaspersky.

Tema sõnul aitaks rahvusvaheline isikutuvastussüsteem identiteedivarguste ja isikutunnistuste varguse ning nendega äritsemise vastu.