Antud tarkvarakompleks omab täielikku personaalarvuti täieulatusliku antiviiruskaitse organiseerimiseks vajalikku funktsioonide valikut ja kontrollib kõiki võimalikke viirusohu allikaid: vahetatavaid ja lokaalseid andmekandjaid, elektronposti ning internetiprotokolle. Kaspersky Anti-Virus(r) for Windows Desktops võib töötada kahes režiimis. Esimene neist kujutab endast alalist, reaalajas toimivat antiviiruskaitset, mille raames kontrollitakse kõiki arvutil käivitatavaid, avatavaid ja säilitatavaid andmeid. Teise režiimi võib aktiveerida kasutaja nõudel või automaatselt. Sel juhul teostatakse kas kogu arvuti või selle iseseisvate elementide — infokandjatest kuni üksiku faili või kaustani, kontrollimine ja ravi.

Kaspersky Anti-Viruse kasutamine võimaldab taastada viirusrünnaku korral täielikult süsteemi töövõime, kusjuures elektronposti antiviiruskontrolli ja ravifunktsioon võimaldab puhastada reaalajas viirustest kogu siseneva ja väljuva posti. Vajadusel on kasutajal võimalik kontrollida ja ravida ka erinevate postisüsteemide postibaase. Arvuti kaitse kõige värskemate kahjurkoodide eest tagab antiviirusandmebaaside automaatne uuendusprotseduur. Vastavaid uuendusi lasevad Kaspersky Labi spetsialistid välja ööpäevaringselt kolmetunnise intervalliga.

Kahtlase objekti avastamisel võib kasutaja paigutada selle spetsiaalsesse hoidlasse — "karantiini", et seal asuvaid faile siis hiljem kas ravida, kustutada, taastada esialgses kaustas või saata täiendavaks analüüsiks Kaspersky Labi ekspertidele. Lisaks sellele võib teha igast nakatunud või kahtlasest objektist enne selle töötlemist järgneva taastamisvõimaluse tagamiseks varukoopia.

Kaspersky Labi uus viirustõrjelahendus pakub kasutajale rea selle kasutamist lihtsustavaid võimalusi. Näiteks võib nüüd ebastandartse situatsiooni puhul kasutada vastavaid soovitusi programmi kasutamiseks ja seadistamiseks ning selle peaaknas on alati kättesaadavad soovitused ja juhendid ühtede või teiste toimingute sooritamiseks.

Kõigi Kaspersky Anti-Virus(r) for Windows Desktops töötulemuste fikseerimiseks on loodud efektiivne statistiliste andmete esitlussüsteem. Üksikasjalik kontrollimistulemuste aruanne sisaldab üldist statistikat kontrollitud objektide ja uuendustulemuste kohta, aga ka üksikobjektide kontrollimisjärjestust ja töötlemistulemusi.

Lihtsustamaks toote testimist, sisaldab Kaspersky Anti-Virus(r) for Windows Desktops beetaversioon sisaldab spetsiaalset utiliiti, mis automatiseerib kõigi programmi töö käigus ilmnenud tõrgete fikseerimis- ja kirjeldusprotsessi ning tagab testarvuti kõigi parameetrite kandmise spetsiaalsesse registrisse ja sisaldab avastatud puuduste mugavat kirjeldussüsteemi.