Veel tunamullu heitlesid meie meeskümnevõistlejad Tallinnas kõrgliiga võidu eest. Hädad algasid mullu, kui parimas rivistuses võistelnud nelikust langesid vigastustega välja Indrek Kaseorg ja Andrei Nazarov.

Kaseorg hakkab alles nüüd paranema mullusest vigastusest ja ründab Huddinges MM-i normi 8050 punkti. Tegelikult lubaks IAAF Kaseorul Sevillas võistelda, sest arvestatakse ka mulluseid tulemusi, Kaseorul on kirjas 8179 punkti.

Ent Eesti Kergejõustikuliidu nõuete kohaselt peab koondisse mahtuv sportlane normi täitma ka tänavu. Küsimusele, kas 8050 punkti kogumine Huddinges on reaalne, vastas Kaseorg lühidalt: "Need punktid on vaja saada."

Tänavu Götzises segas Kaseorgu 7925 punktist enamat kogumast ebakindlus hüpetes -- kaugus 7.08, kõrgus 1.91, teivas 4.50. Oma normaalsete tulemuste korral võinuks Kaseorg tubli 200 punkti lisa teenida.

Kaseorg pole siiski viimast kuud ainult hüppetreeningule raisanud. "Olen pööranud kõigile aladele enam-vähem võrdselt tähelepanu, hüpetele ehk pisut rohkem," ütles Kaseorg Tartus pärast Balti matshi, kus ta tõkkejooksus püstitas hooaja isikliku rekordi 14,35.

Kaseorule sekundeerivad Sven Simuste, Aivo Normak ja Indrek Turi. Erki Nool sõidab Huddingesse meeskonna esindajana.

Eesti seitsmevõistlusnaiskonna liider Virge Naeris on kogunud 6155 punkti, ülejäänud koondislased on Kristel Berendsen, Rutti Luksepp ja Maret Komarova.