Ja mõelda vaid, kärbitakse lasteaedade raha.
Nemad seal veedavad surfates aega, aga minu kõnepuudega lapse logopeedi tunde lasteaias vähendatakse rahapuuduse pärast. Miks neid üldse seal nii palju on!?! Aega viita võib ju 1/3 praegusest koosseisust, oleks juba kokkuhoid missugune. Minu autoliisingut ei maksa keegi peale minu enda, miks mina nende liisinguid peaksin maksma.

Olen märganud, et suurimad töörügajad kalduvad olema madalapalgalised ja suurimad looderdajad kõrgepalgalised. Eriti kõrgelt kalduvad oma näpuliigutust hindama paljud kõrgharidusega inimesed, kes paistavad olevat veendunud, et tööandja peaks neile mitukümmend tonni palka maksma ainuüksi nende taskus oleva dokumendi eest. Töö tegemise eest tuleks veel mitukümmend tonni boonusena lisada. Ja mina, loll, olen ikka mõelnud, et palk peaks tulema tööpanusest, kusjuures selle töö tegemise eest, mida asutusel vaja on, mitte oma isiklike hobidega tegelemisest.

Kas ei peaks ikka põhiseadust muutma ja hakkama riigikogulaste palka arvestama hoopis teistelt alustelt, näiteks mingi kindel protsent või promill sisemajanduse kogutoodangust? Et nad tunneksid ennast ikka kogu riigi ja rahva, mitte ainult palgatööliste esindajatena?

Riigikogulase palk peaks olema seotud miinimumpalgaga. Sellisel juhul tekiks neil väike huvi ka vaesema rahva käekäigu vastu. Või jagada kogu riigis saadud palgatulu tööealiste elanike arvuga, sellisel juhul tekiks huvi luua uusi töökohti ja vähendada töötute arvu,sest sellest sõltuks nende heaolu.

Kas siis töötud, pensionärid, invaliidid ja lapsed ei kuulugi Eesti riigi koosseisu, et valitsejad oma töötulemusi vaid palgasaajate järgi rehkendavad ja seda nõrgemate arvelt võimalikult suureks puhuvad? Valimiste ajal püütakse ju kõikide hääli.

Alla 4350-kroonise palgaga töötajaid pole mõtet enam pidada, need lastakse lahti. Olemasolevate töötajate palk tsipa tõuseb. Nii tõuseb pidevalt keskmine palk, kuigi suurem mass rahvast järjest vaesub.

Statistikaamet arvestab keskmist palka valikuliselt valitud väheste veel hingitsevate ettevõtete baasil. Keskmise palga arvestamiseks on õigem ja õiglasem võtta andmed maksuametilt, sest seal on erandita kõigi töötajate palgaandmed olemas.

Rahvas väärib oma valitsejaid. Ise me nad sinna valisime, mida siis nüüd hädaldada.