Kui maamees kuulis, et maaelu edendamiseks selle aasta toetus Eestile  jääb väikeseks, siis selle uudise peale lubas veel viimanegi maamees lahkuda maalt. Ja mis siin imestadagi, kui inimene on oma maatüki külge kinnistunud, ei saagi ta kaugemale näha, kui rahalist toetust ja euro liidu abi ei näe maaelu parandamiseks.Täiesti õigustatult kardetakse lääne keemiarohkeid toidukaupu. Ja seda, et ühel heal päeval pole enam poes meie piima ega võid, vorsti ega juustu.

Vahest oleks luua õige süsteem, kui maale tuleks tagasi sotsialism, aga linnas möllaku kapitalism edasi.Igal juhul oleks see maamehe poolt väärt mõte, kui vaadata ilma tegevuseta maamehe elu.

Oleks jälle kolhoos, sovhoos, oleks odavad kaubad, mida linn veidi kallimalt ostaks ja sealt tuleks see kauaoodatud raha, aga mitte linnainimese rahakoti arvelt doteerimise teel.Oli see N liit mis ta oli, kuid maarahval oli tööd ja raha ja toidukaubad olid odavad ja taskukohased. Kuid nüüd E liit ei taha meie eesti maarahva elust kuuldagi ja nüüd on kõik peapeale pööratud.

Kuid nüüd on maal toidukaubad kallimad, kui linnas ja lähimasse linna pole ainult toidukauaba järgi minna, sest kui sinna panna sisse sõidukulud, siis ikkagi tuleb osta maapoest ja autolavakast  odavam, alati peab ju arvestama juurde sõidukulud.

Ja maamees arvab, et põllud jäävad see aastagi sööti  ja hetkel lumest ulatuvad kõrkjad koristamata. Ja jäävad külad tühjaks ja maalt võib leida ainult põdura pensionäri, kes elab ära enda pensionist ja kirub riiki, miks tema lapsed ja lapselapsed on linna elama läinud või suisa välismaale. Ja kui kuulda, et paljud maatalud on tühjad ja endised laudad varemetes, siis keegi ei mõtle neid loomade pärast taastada. Paljud taastavad neid ainult turismi taludena, mis tegelikult ei arenda eesti põllumajandust. Kui jõustub seadus, et mai kuus lastakse vabaks müügiks maad ja metsad, siis eesti maamehel ei jätku raha neid osta. Ja siis võib juhtuda, et meie isamaa  on müüdud välismaalastele. Ja jääb ainult loota, et välismaalased arendavad eesti maaelu. Kuid seda maaelanik  ei tea, kuidas nad arendavad maaelu ja põllumajandust?