Kui nii, siis on Keskerakond ohuks Eestile! Samuti sooviks Keskerakonna selget seisukohta, kas NSV Liit okupeeris Eestit või mitte.

Putin on oma maski langetanud ning ka kõige naiivsem ja sinisilmsem Venemaa sõber peaks aru saama, et tegu on naabrite suhtes stalinistlikke-natslikke võtteid kasutava totalitaarsusesse langeva diktatuurriigiga, mis varjab massimõrvades süüdistatavaid ja korraldab ka ise poliitilisi mõrvu.

Tänasele Putini Venemaale ei ole ükski leping püha - tal oli ka leping Ukraina suveräänsuse tagamiseks ja vägede baasis hoidmiseks, aga Venemaad ei peata miski. Ei anna ka kiirustatud ja loovutuslikult sõlmitud Eesti-Vene piirileping meile mingit turvalisust juurde. Oleks tulnud oodata aega, mil Venemaal on võimul demokraatlikud jõud, mitte sõlmida sellist lepingut pooltotalitaarse Venemaaga, millele ei tähenda sõlmitud lepingud midagi. Jääb loota, et Riigikogus on piisavalt väärikaid saadikuid, kes hääletavad sõlmitava piirilepingu vastu ja kelle jaoks on alandav sõlmida lepingut tänase Venemaaga.

Me näeme, kuidas Ukraina ühiskond on kardinaalselt kaheks lõhestatud. Ühel pool on ukrainlased ja ukrainameelsed, teisel pool venelased-sovietid ja venemeelsed. Venelasi on olnud väga raske integreerida Ukraina ühiskonda, sest Kremli otsese mõju all olevad Vene telekanalid teevad nende seas süstemaatilist ajupesu.

Sama nähtust võib täheldada ka meil siinsamas Eestis. Mastaabid on lihtsalt niivõrd erinevad, Venemaa massilisele ajupesule ja ajaloovõltsimise propagandale ei suuda me kuidagi vastu seista. Ehk peaks mõtlema teatud räigemate Vene telekanalite edastamise peatamisele Eesti territooriumil?

Keskerakond peaks lõpetama venekeelsete venekeelses infoväljas hoidmise ja alustama nende normaalset integreerimist Eesti ühiskonda. Alustuseks oleks sobilik kutsuda neid üles eesti keelt õppima ja kohalikku ajalugu austama. Mäng Vene kaardile ja tänase Venemaaga semmimine ei too midagi head. See oleks vale signaal kohalikele venelastele.

Tuleb selgelt välja öelda ja käituda nii, et Eesti on iseseisev riik ja Venemaa ei tule siia venelastele õnne tooma. Eesti ja Venemaa on kaks iseseisvat riiki, ja kes ootab siin Venemaa võimu, leiab selle vaid Venemaal. Igauguse muu lootuse andmine ja illusiooni loomine on kuritegelik Eesti riigi suhtes. Miks peavad paljud kohalikud venelased Keskerakonna mahituses jätma oma elu elamata, sest nad on õpetatud põlgama siinset "fašistliku" riiki ja olema selle vastu - "No pasaran!"

Seepärast olekski Keskerakonnal viimane aeg otsustada, kas nad tahavad sõprussidemeid naabreid okupeeriva riigi presidendi erakonnaga, või nad mõistavad selle käitumise hukka ja lõpetavad igasuguse koostöö. Valik on nende!