Minu rõõm soodsa autokindlustuse üle oli seda suurem, et varasemalt valitud seltsi pakkumine ületas mu taluvuspiiri. Mingil põhjusel otsustas Salva, et olen ära teeninud varasemaga võrreldes kolmandiku võrra kallima hinna. Ise nad põhjendasid seda muidugi omaniku elukohavahetusega suurema linna vastu, huvitaval kombel ei häirinud elukoha muutus aga konkureerivaid seltse - nende pakkumised jäid samasse hinnaklassi, mis pool aastat tagasigi.

Sain suure üllatuse osaliseks, kui kindlustusmaakler saatis pärast nende veebikalkulaatori kasutamist mulle üldisest turuhinnast pea poole soodsama pakkumise. Käte värinal vormistasin kohe tellimuse, et süllekukkunud õnn ei jõuaks kaotsi minna. Korraks kerkis ka ehteestlaslik kahtlus hinge: kas odav asi on ikka õige asi? Kiirelt sai Facebooki toksitud isegi maakleri nimi, et veenduda isiku olemasolus. Naisterahvas oli täiesti olemas, isegi töökohana oli märgitud seesama kindlustusselts.

Tasuta asjadest hullumist olen oma pere ja tuttavate juures varemgi märganud. Vast kõige armsam mälestus on kadunud vanaemast, kes mind lapsepõlves suviti oma Saaremaa kodus hoidis. Memm oli kuulus oma kokkuhoidliku eluviisi poolest ning armastas alati allahindlusi. Kui toode oli kasvõi veidi alla hinnatud, võis neid kohe kümnete kaupa koju soetada. Tema omapärane ellusuhtumine tõi mulle palju rõõmu, kuna tihti olid alla hinnatud just üles sulanud ja uuesti külmutatud jäätised. Tol ajal maitses koorejäätis muidugi õigesti ning oli kaetud nätske koorenahaga. Siiamaani meenuvad need sületäied odava jäätisega, mida vanaema kokku ostis.

Tänapäevalgi püüab kaupmees tarbijas üles leida maniakaalset tasuta asjade ihalejat. Meelde on jäänud Seppälä ja Lindexi pakkumised, kus mitme toote ostu puhul saab ühe tasuta. Kohe hakkab peas mingi kelluke helisema ning käed rahakoti poole liikuma.

Nii saigi keset juulikuud ostetud talvejope ning tasuta kaasa saadud must dressipluus. Reaalsuses läksid asjad kasutusse küll pea pool aastat hiljem, kuid meel oli suurest säästmisest mitu kuud rõõmus. Elagu tasuta asjad ning sooduspakkumised!