Ma olen ise pärit maalt, olen loomadega koos kasvanud ja pean seda normaalseks, kui kantakse nahka, süüakse liha, mune ja piima. Peaksime mõtisklema selle üle, et miks me kasvatame loomi liha ja naha saamiseks. Võiks ju lihast ja nahast loobuda - sööme taimi ja kasutame kunstnahka?

Paljud toitumisspetsialistid on kinnitanud, et ilma loomse valguta me hakkama ei saa. Samuti ei ole kunstnahk (kile, tehtud naftast) tervisele ega loodusele sugugi kasulik.

Inimesed hakkasid kodus loomi pidama, kui rahvaarv kasvas suureks ja metsas liha ja naha tarvis enam loomi ei jagunud, seega peituks äärmuslike loomakaitsjate lahendus ainult kõvasti väiksemas inimeste arvus.

Me oleme, kas me soovime seda või mitte, samuti loomariigi osa ja asume toitumisahela tipus. Me vajame oma eksistentsiks loomi nii sööda kui nahana.

Rõhutan viimase osas veelkord seda, et kunstnahaga me koormame loodust - meenutagem mõni aeg tagasi toimunud kilekottide vastast kampaaniat.

Palun, inimesed, ärgem mingem kaasa äärmuslike liikumistega. Igaühel on võimalus valida, kas süüa ainult taimi ja riskida sellega oma tervisega, samuti võite kanda ainult sünteetikat, aga pole vaja äärmuslikkust kogu ühiskonnale peale suruda.

Hea lugeja, mida arvad sina? Kas karusloomakasvatus on vajalik ja kasulik? Kas seda tuleks keelata või piirata? Kas inimene saab hakkama loomi tapmata? Avalda arvamust kommentaariumis või kirjuta aadressil rahvahaal@delfi.ee !

Meenutuseks üks mullune video Karjaküla karusloomafarmi asukate eluolust.