Pealkirjast lähtuvalt võis arvata, et saame lugeda perekonnasõbralikust töökeskkonnast, aga võta näpust, selleni autor ei jõudnud. Ju siis polnud selles osas midagi olulist öelda. Küll aga ütleb autor, et Eestis tuleks esmalt lahendada need küsimused, kus riiklikud regulatsioonid takistavad naiste osalemist tööturul.

Hea autor, põhiliseks takistuseks on ju lasteaiakohtade nappus, lastehoiuvõimaluste vähesus ja seda eelkõige maapiirkondades, kus napib ka tööd. Kahjuks peab ütlema, et autori koduerakond IRL on oma tegudega kirjeldatud olukorda vaid halvendanud.

Valitsusse kuuluv IRL tõi lasteaiad ohvriks, kui otsustas majanduskriisis just uute lasteaiakohtade loomise ja olemasolevate parendamise arvelt kokku hoida. Kõhklematult taganeti kõigist lubadustest nii valijatele kui ka kohalikele omavalitsustele ning kärbiti just lastele suunatud tegevuste arvelt.

Ka nädalataguses Postimehe valimisväitluses jätkus autoril julgust öelda, et IRL seisab lasteaiakohtade parema kättesaadavuse ja kvaliteedi eest — sõnad ja teod ei lähe siin kokku! 2008. aasta lisaeelarvega vähendas valitsus — kuhu kuulub ka IRL — kõigi omavalitsuste investeeringutoetusi 130 miljoni krooni võrra, sh 75 miljoni krooni lasteaedade osas. 2009. aasta jättis valitsus riigieelarvega lasteaiad ilma veel 75 miljonist kroonist. Uute lasteaiakohtade loomisest enam isegi ei räägitud, rahastamisest rääkimata.

Loomulikult tuli kokku hoida, sest majanduskriisis teisiti ei saanud, aga külmavärinaid tekitab kergus, millega just laste arvelt kärbiti ja vastutus lükati kiirelt omavalitsuste peale. Lapsed toodi ohvriks esimesena.

Nii palju siis hoolibki IRL lastest ja lastevanematest. Täna annab IRL jälle kauneid lubadusi, aga neil ei ole mingit kaalu — tühjad sõnad pereväärtustest ja hoolimisest ei maksa midagi, tegusid on vaja. Seda viimast ei ole kõne all oleval erakonnal ette näidata.

Autor kandideerib riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas.