See õnnetu Keskerakonna ja Rahvaliidu nimeliste sektide vahel pendeldav hing on Vladimir Kukk Talina linnavalitsusest. Nimetatud raehärra saab kindlasti nõdrameelsetel pikkade varrukatega särgi üle pea. Samuti ka kõik linna asjad ühe käega jutti aetud. Ometi laseb ise ennast hulluks ajadak, nagu mõni kliimaksis vanapiiga.

Häbi Y-kromosoomile
Oma tunnistuse kohaselt kirjutas Kukk keskerakonna pealikule lahkumisavalduse, sest rahvaliidu tegelased hullutasid ta ära. Sõna-sõnalt: hullutasid ära. Selle näite põhjal võime teha kaugeleulatuvaid järeldusi keskerakonna spetsialistide kohta. Hullutamisuudisel on muidugi nii helgeid kui süngemaid aspekte. Halb on see, et keskerakonnas on kõigele vaatamata veel liikmeid. Siiski paistab juba üsna kindel olevat, et terve mõistusega inimesi nende hulgas just ülearu ei ole. Odavamate poliitikute ülesostmine, targemate ülejooksmine ja närviliste seltsimeeste korduvad katsed poliitkast üldse loobuda on tavalised. Seda juhtub ka arenenud ühiskondades. Aga et täiskasvanud meesterahvas räägitakse ära nagu leerilaps, see on kurat teab mis. See on häbi Y-kromosoomile ja selle paarile protsendile genofondist, mis meid paavianist eristab. Teatavate reservatsiooniga võib nõustuda väitega, et meeltesegadus on psühhiaatri kutsehaigus. Kuid tavaliselt väljendub hulluarstide segikammimine näidendite kujul, nagu näiteks Vahingul.

Rahvaliidu agent hakkab Kuke ajusid solkima
Kuke hullumise taga on ilmselgelt surmasektide praktikasse kuuluv ajupesu. Ajupesu algab sellest, et leitakse loll, kellele hakatakse lima kõrva ajama. Teda kiidetakse, nimetatakse jumalast äravalituks, suureks õpetajaks ja inimkonna lootuseks. Määritakse igati mett mokale ja saavutatakse sel kombel emotsionaalne sõltuvus. Lollike, keda kunagi pole kiidetud, sest pole põhjust olnud, hakkab sektijutlustajaid uskuma ja ilmeksimatuks pidama. Töötlemise käigus aga jutt muutub. Kui loll pärast ohtraid mittemidagimaksvaid meelitusi usub juba papi iga sõna, hakatakse talt raha ja asju välja peksma, pannakse rasket tööd tegema, võõrutatakse perekonnast ja ühiskonnast, kasutatakse seksuaalselt ära ja müüakse lõpuks organiteks. Magada ei lasta, mõtlemiseks pole aega ega jõudu. Kõik see sama kamm käib ka rahvaliidus ja keskerakonnas. Täiesti mõtetutele tüüpidele hakatakse lambist seletama, et nad on poliitikud, rahvaesindajad, linnavalitsuse liikmed või euroametnikud. Loll muidugi usub, sest omas suletud süsteemis, nagu klooster või linnavalitsus, toimub teatav edutamine ja aunimetuste andmine. Nii saab iga Kuke panna uskuma mida tahes. Enne oli suvaline tohter, kes süstis nõdrikutele sitta veeni, nüüd on raehärra ja räägib Püha Edgariga nagu omasugusega. Pikad väsitavad poliitistungid, väljasõidud ja paraadid — ning hakkabki katus sõitma. On käes orjastamise aeg, ent plaani sekkub vääramatu jõud, käomuna tehnikat kasutades hakkab rahvaliidu agent Kuke ajusid solkima ja lähebki õnneks, sest kesksektandid on hulluarsti ajud juba sodiks lasknud. Täiesti loogiline. Muidugi peale selle, et targa liigutuse tegi rahvaliit. Ilmselt on keegi nende poole üle jooksnud.

Ametnikele võib esitada mistahes nõudmisi
Kokkulangevused keskerakonna, päikestempli, muunide ja rahvaliidu ajupesu tehnikates on vaieldamatud. Surmasektid on demokraatlikus lääne ühiskonnas üldiselt keelatud. Meil aga lastakse lihtsameelsete ajud karistamatult peldikust alla ja tehakse taatidest kuulekad inimrobotid. Kui Indias ja Venemaal toimub see ikkagi kusagil urgastes, siis meil tolgendavad ümberprogrammeeritud biorobotid parteides, valitsustes ja kõrgetes riigiametites. Sellepärast see riik nii perses ongi. Loomulikult pole põhjus ainult Eesti poliitikas, tegemist on ülemaailme ajupesu ketiga. Miks muidu vabariigi algaegadel kogu aeg kiideti valitsust, mis tahes lollust nad ka ei teinud. Oli vaja saada meie poliitikud emotsionaalseteks sõltlasteks, tõsta omas kinnises süsteemis, antud juhul mitte kloostris, vaid Euroliidus tähtsamatele kohtadele — ja ajud ongi putsis. Nüüd võib meie ametnikele esitada mistahes nõudmisi, kuna telefonikõned tulevad samalt numbrilt, kust enne mesine kiitus.

Orjus, perverssus, veretööd
Lihulas juhtunu pole muud kui ajupestud inimrobotite pime käsutäitmine. Selles mõttes pole tegu tavavandenõuga, kus kurjategijad omakasu saamise eesmärgis kellegi kolmanda vara omavahel ära jagavad. Tegu on rafineerituma röövimisega, kus röövlipealiku käsilane ei saa kogutud saagist osa, vaid ainult kiita ja tal polegi rohkem vaja, sest ta kanaajud on õigete manipulatsioonidega lühisesse lastud. Klassikalised vandenõuteooriad enam ei tööta, täna toimib Sai Paaba peversne surmasekti mudel kogu maailma poliitikas. Ka tulemus on sama — lollus, orjus, perverssus ja veretööd.