"Tegelikult oli see ootuspärane ja mina olin suhteliselt veendunud, et nad selle otsuse teevad. Parteipoliitiliselt on see mõistetav ja nende seisukohalt arusaadav otsus. Mis ma muud oskan öelda. Nüüd on see valimissituatsioon selline ja tuleb sellest lähtuda," kommenteeris presidendiks pürgiv Siim Kallas.

Küsimusele, kas sotside taoline otsus paistab alatuna, vastas Kallas järgmiselt: "Ei tasu hakata sedasorti hinnanguid andma."

Küll aga nentis Kallas, et suurenenud toetus Marina Kaljurannale kahandab ka tema võimalusi presidendiks saada. "Iga kandidaat, kes tugevdab oma positsiooni, halvendab nüüd minu presidendiks saamise võimalusi. Nii et eks see ikka mõjutab," sõnas Kallas.

Reformierakonna presidendisoosik lisas, et praegune olukord ei ole lootusetu ning endiselt on olemas võimalus pääseda laupäeval valimiskogu teise vooru ning ka sealt edasi. "Ega muidu ei oleks mõtet nagu väga pingutadagi," lisas Kallas.

"Ta teeb muidugi olukorra raskemaks, kindlasti. Nii et ma arvan, et Marina Kaljuranna šansid on väga suured," ütles Siim Kallas kokkuvõtlikult Sotsiaaldemokraatliku Erakonna otsust kommenteerides.