Harrastusliku kalapüügiõiguse eest mobiilimaksega tasumise võimaluse loomine on suunanäitajajaks mobiiliteenuste vallas. Tegemist on küll väikse kasutajaskonnaga, kuid praktilise ja lihtsa lahendusega.

Riigikantselei korraldatud konkursi “Parim avalik teenus 2008” eesmärk oli esile tõsta käesoleval või eelmisel aastal lõpetatud avalike teenuste arendusprojekte, mis muutsid avalike teenuseid kliendisõbralikumaks ja lihtsamaks ning toetasid Eesti avalike teenuste arengut laiemalt.

Konkursile esitati viis arendusprojekti: Registrite ja Infosüsteemide Keskus esitas äriregistri ettevõtjaportaali, kinnistusraamatusse tehtud muudatustest teavitamise ning e-notari, keskkonnaministeerium esitas mobiilimakse võimaldamise harrastusliku kalapüügiõiguse eest tasumisel ning välisministeerium pakkus välja viisade taotlemise läbi Second Life'i keskkonna.

Konkursile esitatud arendusprojekte hindas esmalt seitsmeliikmeline hindamiskomisjon, kes valis välja kolm parimat. Võitja valisid kolme kandidaadi seast seejärel välja foorumil osalejad.

Hindamiskomisjoni esimees oli siseministeeriumi rahvastiku ja regionaalala asekantsler Karl Laas. Komisjoni kuulusid riigikantselei avaliku teenistuse osakonna juhataja Airi Alakivi, Vikerraadio toimetaja Lauri Hussar, Eesti Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Siim Raie, rahandusministeeriumi riigihalduse osakonna juhataja kt Einike Uri ning poliitikauuringute keskuse PRAXIS juhatuse liige Annika Uudelepp.

Ühtlasi korraldas Riigikantselei avalike teenuste valdkonnas üliõpilastööde konkursi, mille võitjaks oli Martin Pedosk tööga "Toimikuga tutvumine haldusmenetluses".