Algselt kavatses Tartu linnavalitsus kaotada neli spordikooli, kuid jäi volikogu fraktsioonides toimunud arutelu järel kahe spordikooli juurde.

"Jalgpallikooli tegevust jätkab neljast klubist koosnev Tartu Jalgpalliklubide Liit, kes lubas sama raha eest veel sada pallurit rohkem kasvatada," ütles Tartu abilinnapea Hannes Astok neljapäeval ajakirjanikele.

Vanalinna spordikooli õpilasi hakkavad Astoki sõnul koolitama vastavate alade klubid, klubidele antakse üle ka mõlema spordikooli varad.

"Koolide sulgemine on pilootprojekt linna noortespordi reorganiseerimisel, et muuta linna eraldatud raha kasutamine efektiivsemaks," rääkis Astok.

Noorte kasvatamine klubides tähendab Astoki hinnangul noortespordi atraktiivsemaks muutumist ka sponsorite jaoks.

Lähiajal jõuab Tartu linnavolikogusse ka spordikoolidele ja -klubidele toetuse andmise korra eelnõu, mille järgi peab iga aasta 1. juuliks linnale olema esitatud taotlus noortespordi finantseerimiseks.

Tänavu peavad koolid ja klubid taotluse esitama 1. augustiks.

Noortespordile on Tartu linna eelarves eraldatud 8 miljonit krooni, kokku on spordile ja spordiürituste korraldamisele eraldatud Tartu linnakassast ligi 10 miljonit.