Mis iganes, Aleksander!

Kas võib minna liiga kaugele, otsides endale elu? Aleksander (Jaak Prints) on andekas noormees, kes ei tea, mida oma eluga pärast keskkooli lõpetamisti peale hakata. Mõtted karjäärist, perest, ülikoolist või sõjaväkke minekust tunduvad talle võõrana. Teda justkui ei huvita miski. Õnnetuseks ei oska oma pojale nõu anda ka Aleksandri vanemad (Kaie Mihkelson, Ao Peep) ega sõbrad (Mirtel Pohla, Ott Sepp, Bert Raudsep). Aleksander on aastaid kõrvalt jälginud, kuidas elavad teised inimesed ning jõudnud arusaamisele, et ei taha saada nendesarnaseks. Aleksander tahab teistsugust elu. Aga millist just — seda ta ei tea veel. Siinkohal tuleb poisile appi tema onu (Arvo Kukumägi), kes sõidutab poisi Võrumaale oma venna (Arvo Raimo) mõisa, kus pesitseb geeniuste ja hullude seltskond, kellele ükski müsteerium ei tekita probleeme.

Mängufilm “Mis iganes, Aleksander” ees linastub lühifilm “Indigo tuba”

Indigo tuba

Noor kunstnikuhingega kokapoiss Leif (Alo Kõrve) elab koos oma ettekandjast tüdruku Gretiga (Mirtel Pohla) mõnusalt turvalises rutiinis, kuni ühel päeval juhtub midagi ootamatut. Väikese tööõnnetuse tõttu avaneb Leifile uks justkui teise maailma. Greti õnnetuseks tuleb selle muutusega koos Leifi ellu ka uus tüdruk Indigo (Triin Lilleorg), kes aina rohkem hakkab hõivama poisi aega ja tähelepanu.

Filmidele pani õla alla Eesti Kultuurkapital, „Mis iganes, Aleksander!“ valmimisel aitas kaasa ka NPNK noorteprojektide konkurss „Paneme tähed särama“.