Taoline situatsioon võib aga tuua kaasa Rõivase ja Reformierakonna üldise languse. „Reformierakond on presidendikandidaatide vahel lõhenenud ning mõlemad leerid on pahased, sest erakonna esimees tegeleb vaid probleemi vältimisega ning püüab seeläbi meeldida kõigile. Kui aga seesuguselt edasi minnakse, on üsna reaalne, et Reformierakond jääb soovitud presidenditoolist ilma. Taoline lõpptulem võib aga erakonna sees vallandada veelgi suurema pahameelelaine, mis võib päädida Taavi Rõivase valitsuse lagunemise ning peaministri vahetusega,“ rääkis Kadri Simson.

Simsoni hinnangul on ka Reformierakonna koalitsioonipartnerid väsinud oravate taktikepi järgi tantsimast. Seda enam, et nii SDE kui ka IRL on juba omad kandidaadid välja valinud. Kui seni on valitsuse positiivsetest otsustest kasu lõiganud Reformierakond ja negatiivsetel juhtudel on süü jäänud valdavalt väikestele partneritele, siis presidendivalimistel sama mustri kordumisest hoidumiseks ei ole kellelgi huvi toetada Reformierakonna kandidaati. Taavi Rõivas on oma kandidaadile toetuse leidmiseks „parim enne“ aja mööda lasknud, sõnas Simson.

„Rahulolematus on tõepoolest suur ning pahameele teravik on suunatud peaministri suunas, kes lihtsalt ei ole võimeline suuri otsuseid tegema. Neid näiteid on juba liialt palju. Eesti vajab uut valitsust ning vaidlus sobiva presidendikandidaadi teemal võib saada katalüsaatoriks, mis meid selleni ka viib,“ lõpetas Kadri Simson.