„Kui surume inimesed puuri, siis võib juhtuda, et töötulemus on lahjem võrreldes sellega, kui nad ise oma käikude üle otsustaksid. Vabalt töötades on mul välja kujunenud erinevad töövormid. Üks väga selge mõiste on linnapäev. Kuna külas on palju vabalt töötajaid, siis on enamvähem teada, kellel millal linnapäevad on, saab koopereeruda. Siis mul on kodutööpäevad, mil saab tempo maha võtta ja tegeleda süvenemist nõudvate ülesannetega.

Ma usun, et sellist lähenemist kasutatakse väga palju ka erinevates organisatsioonides, kus töö intensiivsus on suur ja kontoris töötades on palju katkestusi – sa ei saa ühtegi mõtet lõpuni mõelda ilma, et keegi segaks, telefon heliseks või mõni aken ei plõksuks. Selles mõttes on kodutöö päev väga mõnus päev ja väga ei pea põdema, kui päeva lõpuks pidžaamast välja ei saa.

Mis on veel uus ja huvitav, on kaugtöökeskused. Meil seal Kuusalu vallas üks selline tore keskus tegutseb ja seal ma veedan oma kogukonnapäevad, et kohalike teiste vabalt töötajatega suhelda ja uusi ettevõtmisi välja mõelda.

Kuigi meil on e-ühiskond, infoajastu ja mis kõik veel, on suur osa inimesi kinni industriaalajastus, kus koht ja aeg määravad väga palju ning inimene on täiel määral kontrolli all. “

Vaata lähemalt videost:

TED on ülemaailmne ideekonverentside sari, mis on pühendunud jagamist väärivate ideede levitamisele ("Ideas worth spreading"). Algselt ühendas TED kolme valdkonna (technology, entertainment, design) arvamusliidreid USAs, kuid 1984. aastast on konverentside haardeulatus jõudsalt laienenud ning ühendab nüüd silmapaistvaid inimesi kõikidelt elualadelt.