2000ndate keskpaigas lammutati peaaegu kõik Kopli liinide põlenud majad maha ning nende asemele ei ole siiani midagi uut ehitatud. Huvitav on aga see, et kõik Kopli liinid on valgustatud.

Päris uskumatu liigutus on tehtud ka Kopli, Erika ja Tööstuse tänava piirkonnas. Kõik nimetatud tänavad on pimedad, kuigi näiteks Erika tänaval peaks asuma mitu linna suurt munitsipaalmaja, kus on koos väga kirju kontingent. Samas on jäetud põlema lähedal asuv Hundipea tänav, mis ei vii kuhugi ning kus on ainult paar maja.

Seal lähistel on valgus kinni keeratud ka Paljassaare teel, samas on valge Laevastiku tänaval, mis asub piki Paljassaare teed mööda sõites vasakut kätt. Muide, seal asub Päästearmee abi andmise hoone (Laevastiku 1a) ja sinna peavad siis hädalised kõhutäie nimel sügis-talvisel perioodil kottpimedas kõmpima...

Ebaloogilisus jätkub: pimendatud on näiteks Pilliroo tänav Nõmmel, Silgu tänav Kakumäel ja Mäepealse tänav Mustamäe piiril – kõigi ääres on tihedalt eramaju. Muide, Mäepealse tänavale kerkisid just uhiuued suured korterelamud ning seal ei ole korralikku kõnniteed.

Aga vaadakem edasi - Kiriku plats on pime, kuid kurikuulus Kiriku põik (Eerik-Niiles Krossi ja Co kortermaja) oma sisuliselt ühe elumajaga on valgustatud. Ka Lossi plats on valge, kuigi Riigikogu hoonel on iseseisvad valgustid küljes.

Mingil arusaamatul põhjusel on ka Weizenbergi ja Koidula tänav Kadriorus pimedaks keeratud. Mõlemad tiheasustusega tänavad, üks neist presidendi kodutänav.

Huvitav on ka Mustamäe ühe piirkonna seis: Ehitajate tee, Kadaka tee ja Kadaka pst on pime, aga ühegi hooneta Meistri umbtänav on valge.

Kakumäel on valgustatud ka Merinõela tänav, mis on välja ehitamata ning vähemasti kaardi pealt ei loe täpselt välja, kas ja mis seal üldse asub. Seevastu suured eramutega palistatud tänavad nagu Sooranna, Soolahe ja Kruusaranna on pimedad.

Ma ei tea, kas Pirital asuv Puki tee on jätkuvalt eraomand, aga igatahes peab Tallinn seda vajalikuks valgustada.

Mu enda kodutee hakkab niimoodi välja nägema, et Pärnu mnt või Kadaka pst on pimedad, Rohula (see tänav, kus miljonär Tomingase proua tapeti, maja nr 19) on valge ning seejärel Pilliroo tänav ja Möldre tee on kottpimedad.