Varem oli presidendi sekretariaadi asejuht Ihor Popov teatanud, et riigipea valimine võidakse viia üle poole aasta võrra 30. maile.

Popovi sõnul on epideemia valimiskampaania käiku radikaalselt muutnud: karantiinirežiim ja massiürituste keelustamine mõjunud halvasti eeskätt opositsioonikandidaatidele, kuna võimu esindavad presidendikandidaadid saavad erinevalt teistest külastada ka karantiinipiirkondadeks kuulutatud oblasteid ning oma valijatega kohtuda.

„Valija peab olema valmis tulla 17. jaanuaril valimistele ja ütlema oma seisukoha välja," ütles jaanuarikuiseid valimisi pooldav president Juštšenko Lõuna-Ukrainas Hersoni oblasti teleraadiokompaniile Skifija antud intervjuus.

Gripiraviks 3 miljonit dollarit (üle 31 miljoni krooni) eraldunud Ukraina peaminister Julija Tõmošenko kinnitas RIA Novostile, et gripiepideemia enam suurenemise märke ei näita ja hakkab vaikselt taanduma.

46 miljoni elanikuga riigis on praeguseks ülemiste hingamisteede külmetushaigustesse ja grippi haigestunud 1,122 miljonit ning surnud 189 inimest. Analüüsid on tuvastanud 67 nn seagripi juhtumit, millest 14 on lõppenud surmaga.