4-leheküljeline väljaanne jõudis nagu imeväel Lasnamäe, Pirita, Kesklinna ja Mustamäe valijate postkastidesse. Ehkki lehes on kirjas, et see ilmub Jüri ja Rein Ratase poolt, ütles Keskerakonna pressiesindaja Toomas Raag Delfile, et Rattalehe väljaandmist rahastas Keskerakond.

Muu hulgas leiab Rattalehe veergudelt väljamõeldud intervjueerijaga usutluse, kus Jüri Ratas räägib oma kohtumisest Suurbritannia kuninganna Elizabeth II-ga, Ratta-teemalise ristsõna ja infokastikese „Väheteada fakte Rein ja Jüri Ratase elust”. Ka jagavad isa ja poeg nõuandeid jalgratturile, avalikustavad Rataste pere marjapiruka retsepti ning propageerivad säästlikku eluviisi, soovitades näiteks meestel oma sokke nõeluda.

Fiktiivsest Briti kuninganna teemalisest intervjuust Jüri Ratasega saame teada, et läinud sügisel Briti kuningannaga kohtudes tundis Jüri kehas erilist pinget ja surinat.

Väheteada faktidest selgub, et mõlemad Ratased on väga tugevad vihtlejad ja saunaskäijad, et Rein peab helgeimaks maastikukoosluseks luitemännikut, et Jüri tuli 5-aastaselt Tallinna meistriks tõukerattasõidus ja on teinud jõulude ajal emaga piparkoogitainast.