22.22 Olen kodus ning lapsed magavad. Tänan Delfit tänase koostöö eest ning kõiki lugejaid ja kaasamõtlejaid. Minu jaoks oli see tore kogemus. Üks asi on täna veel teha. Lähen ja teen koos koeraga ühe metsajooksu. Loodan, et terviserajal valgustust veel kustu ei panda.

20.35 Film lõppes. Kinno minnes ma ei teadnud, mis filmi me vaatama läheme. Olime Solarises ning filmiks oli "Söö, palveta, armasta". Peaosas mängis Julia Roberts. No mehed, soovitus teile, viige oma naised seda filmi vaatama.

17.35 Olen vaadanud varasematest Delfi Neljapäevikutest, et mõned persoonid, kes on seal oma päevakava edastanud, sõidavad päeva lõppedes väliskomandeeringusse. Mina välismaale ei sõida täna. Hoopis otsustasime, et läheme koos abikaasaga kinno.

17.20 Tundub, et 7. töönädala päevakord tuleb üsna tihe. On nii arupärimisi, kui ka esimesi, teisi ja kolmandaid lugemisi. Kolmapäeval on lausa 14 punkti päevakorras. Neljapäeval (11. novembril) toimub olulise tähtsusega riikliku küsimuse „Maaelu vajab uusi sihte“ arutelu.

16.06 Olen juba jäänud hiljaks ning see ei ole mitte hea. Vabandan. Nimelt kell 16.00 algas Mustamäe-Nõmme piirkonna nõupidamine, kus üheks arutlusel olevaks teemaks on Mustamäe turu ehitamine.

15.26 Lähen nüüd jooksuga riigikogu juhatuse istungile, mis algab kell 15.30. Üheks küsimuseks saab olema 7. töönädala päevakord. Tule tagasi, siis annan infot, kui pikaks istungid kujunevad.

15.01 Hetkel loen veel kord riigikontrolli ülevaadet (eile oli see punkt riigikogu istungil) riigi vara kasutamisest ja säilimisest 2009. aastal. Just seda osa, mis puudutab omavalitsusi. Kõrval on ka viimased kuuaruanded omavalitsuste kohta rahandusministeeriumi koduleheküljelt. Tõsi, loodan seda infot ja andmeid kasutada ära ka oma doktoritöö tegemisel.

14.22 Kui sageli me suhtleme tänasel internetiajastul silmast silma või helistades? Et erineda Facebooki põlvkonna (SMS, e-kirjad, MSN, MMS jt) suhtlemisstiilist nagu OK, :), brb jne., siis helistasin oma abikaasale ning ütlesin, et kallis oled.

12.55 Kell 13:00 algab erakondade ümarlaud konsistooriumi saalis, mida juhatab Andres Põder. Tänasteks teemadeks on lisaks kiriku ja Eesti poliitika ühisprobleemidele veel kristlike väärtuste konverentsi ettevalmistamine ning kodu- ja väliseesti luterlike kirikute koostöö.

12.13 Käisin riigikogu sööklas söömas. Oli maitsev supp ning salat. Peale seda kirjutasin kahele linnapeale õnnitluskirjad seoses Euroopa Rohelise pealinna tiitli määramisega. Eelmise nädala lõpus valiti Stockholmis välja järgmised Euroopa Rohelised pealinnad aastateks 2012 ja 2013. Nendeks on 240 000 elanikuga Vitoria – Gasteiz Hispaanias ja Nantes, Prantsusmaa suuruselt kuues linn. Idee Euroopa Rohelisest pealinnast sündis Tallinnas 2006. aasta alguses.

11.26 Kell 11.30 algab nõupidamine, kus valmistan ette oma homset ringreisi Raplamaal, kus külastan kuut omavalitsust. Olen võtnud sihiks riigikogu selle koosseisu ajal külastada kõiki Eestimaa omavalitsusi. Kokku on neid 226 ning olen tänase seisuga külastanud 206 omavalitsust. Homse päeva kohta tegin ka sissekande oma veebipäevikusse www.ratas.ee.

10.29 Istung toimus täna 17 minutit. Istungi alguses anti üle ka üks arupärimine rahandusminister Jürgen Ligile. Esimeses päevakorra punktis toimus ka lõpphääletus, kus poolt olid 80 liiget ning vastu ja erapooletuid ei olnud. Juhtub ka nii, et riigikogus ei hääletata alati erinevalt, vaid on ka selliseid otsuseid, kus kõik on poolt.

9.56 Kohe lähen juhatama riigikogu istungit. Istung algab kell 10:00. Täna on päevakorras kaks punkti. Nendeks on riigieelarve seaduse, vabariigi valitsuse seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu ning teiseks punktiks on kutseseaduse muutmise seaduse eelnõu. Vaatame kui kaua tänane istung kestab ning missugune saab olema tulemus hääletustel!

9.18 Hommikused lehed loetud. Sõites täna hommikul Piritalt kesklinna, siis enne kaheksat ei olnud Russalka ristmikul mingisugust ummikut. See on erakordne. Põhjus on lihtne – koolivaheaeg. Järjest rohkem mõtlen sellele, et kas ei tuleks kesklinna koolide esimeste tundide algust muuta selliselt, et nad algaksid mõnedes koolides kell 8:00, 8:30 ja 9:00. Usun, et see tagaks mugavama, vähem närvilisema, sujuvama ja keskkonnasõbralikuma liikluse.

7.11 Tere ning kaunist päeva! Mõned kodused toimetamised hommikul ning pärast seda viin lapsed lasteaeda.