See uudis on sama kummaline nagu mõne aasta tagune uudis Austriast: üks lugupeetud mees, insener oli mitukümmend aastat oma tütreid keldris kinni hoidnud ja vägistanud.

Ega sakslastel polegi kunagi mõistust peas olnud. Eelmisel sajandil Hitleri ajal sõdisid nad kõigiga korraga. Ajasid juute gaasikambrisse. Pärast sellist äärmuslust ei juleta Saksamaal enam kasutada sõna "eutanaasia". Nende jaoks assotsieerub see sõna mitte vabatahtliku halastussurmaga raskele haigele, vaid sunniviisilise "halastussurmaga" näiteks juutidele. Gaasikambris.

Võib-olla on seetõttu sakslased need, kes Euroopas kõige viimasena legaliseerivad eutanaasia (Hollandis, Belgias ja Luxemburgis on eutanaasia praeguseks legaliseeritud)?

Pärast Hitleri natside äärmuslust ei julgenud Saksamaa end enam üldse võõramaalaste eest kaitsta. Ühest äärmusest teise. Nüüdseks ei suuda nad enam kokku lugeda, mitu miljonit türklast Saksamaal elab. Berliinis on türklaste linnaosad. Nii et alul ajasid sakslased võõramaalasi surmakambrisse, seejärel olid võõramaalaste vastu äkitsi nii lahked, et nüüd nad ei söö enam sealihagi, et mitte solvata sisserännanuid ning nende järeltulijaid.

Võimude säärase liigse vastutulelikkuse tagajärg on loomulikult see, et kusagil nurgatagustes õllekates tunnevad saksa mehed end solvatuina ja hakkavad hauduma "türgi küsimuse lõplikku lahendamist". Keelake saksa koolides sealiha söömine ära - see on vesi neonatside veskile!

Hoopis sümpaatsem ja mõistlikum on Prantsusmaa praegune poliitika. Kui juba on sedavõrd palju pommiterroriste, siis on ju loomulik, kui inimestel ei lubata avalikus kohas oma nägu varjata. Looriga või gaasimaskiga.

Ükski Euroopa riik ei tohiks sisserännanuile liigseid järeleandmisi teha. Tegemist on ju ilmselgelt islami hegemonismiga. Meie tuleme Saksamaale ja keelame teil sealiha söömise ära!

Moraali kuldreegel ütleb, et ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sinule tehtaks. See reegel nõuab suhtumiste sümmeetriat. Kas moslemid mõistavad, et sümmetriline olukord oleks selline: miljon eurooplast asub Iraani elama ja hakkab nõudma, et Iraani koolides antaks toiduks sealiha? (Siin tuleb möönida, et George Bushi plaan õpetada Lähis-Idas vägisi demokraatiat ja vaba turgu on samuti hegemonism.)

Aga sakslastel puudub mõistus. Järgmiseks kutsuvad nad Berliini elama ja töötama mitu miljonit hindut. Paarikümne aasta pärast keelavad nad koolides loomalihast toidud ära. Lehm on püha loom ja Saksamaal jääb kiirteedel liiklus seisma.

Seejärel meelitavad nad Saksamaale mustatöölisteks mitu miljonit pärismaalast, kes on taimetoitlaste ususektist. Ja nii edasi.

Viimane hullumeelsuse aste: Saksamaale meelitatakse tööle mitu miljonit inimsööjat. Viimased hakkavad oma inimõiguste eest võitlema ja teatavad, et nende lapsed söövad koolis ainult inimliha. Usulistel põhjustel söövad nad ainult sakslasi. Ja usuvabadus peab ju jääma ja võõramaalasi ei tohi diskrimineerida.

Seepärast panen kaalumisele ettepaneku, et Eesti kehtestaks järgmise seaduse: iga Eestisse elamis- või töötamisloa taotleja peab kahe vannutatud manuka silme all ära sööma ühe taldrikutäie eesti rahvustoitu - sealiha hapukapsaste ja ahjukartulitega.

See on diskrimineerimine!, tahaks nii mõnigi nüüd hüüda. Aga mis on diskrimineerimine? Diskrimineerimine on eristamine. Ent kõiki eristamisi ei keelata.

Kui inimest ei võeta sellepärast tööle, et ta on mustanahaline, siis seda peetakse diskrimineerimiseks. Aga miks ei peeta diskrimineerimiseks seda, kui kaks meest istuvad restoranis ja ühele tuuakse toitu ja teisele ei tooda, sest teisel pole raha? Või realistlikum näide: paljud peavad Eestiski diskrimineerimiseks seda, kui kõrghariduse saamiseks on vaja maksta raha.

Mida tohib eristada ja mida ei tohi eristada, see on vaidlusalune küsimus. Ja hoopis see on diskrimineerimine, kui üks tohib nõuda, et teda teistega võrdselt käsitletaks ja teine ei tohi seda nõuda.

Igatahes meil on usuvabadus nõuda, et need, kes meie kotta tulevad, sööksid ühe tasuta prae eesti rahvustoitu.

Sakslastel pole mõistust. Iga katset ennast kaitsta näevad nad ikka veel Hitleri äärmusluse valguses. Ent - pehmelt väljendudes - Hitler ja natsid ületasid enesekaitse piire. Genotsiid ei ole see, kui koolis saab valida toiduks sealiha.

Kui Eestis mingi analoogiline absurdsus valitseb, siis seoses vasakpoolsusega. Ikka veel assotsieeritakse siin vasakpoolsust Venemaaga, sellal kui Lääne ülikoolide tudengid tunnevad Marxi paremini kui Eestimaa tudengid.