Oli hale vaadata, milline keerutamine ja sõnadesöömine algas NO99 liidri Tiit Ojasoo poolt reede hommikul. Algas pärast seda, kui Delfi oli oma uudises kajastanud Ojasoo üsna selget sõnumit neljapäevaõhtuses telesaates “Värske Ekspress”. Algas pärast telefonikõnet justiitsminister Rein Langilt.

Vaadates siinse juhtkirja all olevat uudist ning selles sisalduvat videot võib igaüks oma silmaga veenduda, mis telesaates toimus. Saatejuht Mihkel Raua küsimusele “Kas see natukene nagu segab ka teid, see poliitikute natuke nagu muhe ja sõbralik suhtumine teisse?” vastates kasutas Tiit Ojasoo just nimelt Rein Langi käitumist NO99 etenduse ajal tõestamaks, et ega see “teatri ja poliitikute suhe pole midagi nii, et muhe-muhe, see pole sugugi nii lihtne.”

Delfi ei olnud etendusel esindatud ning Delfi ei ole oma uudises väitnud, et Rein Lang tõesti segas ja katkestas "Ühtse Eesti" etenduse. Me vahendasime oma uudises Tiit Ojasoo sõnu. Meil olid kõik eeldused uskumaks, et Tiit Ojasoo räägib tõtt. Kui Rein Lang ei seganud ning katkestanud NO99 etendust, siis Tiit Ojasoo valetas või vähemalt jättis teadlikult vale mulje.

Hommikul, pärast "südamlikku" vestlust ministri endaga lauldi juba teist laulu: tegelikult oli kõik väga tore, Rein Lang on ikka suur teatrisõber jne.

Kas see ongi siis see julgus ning ausus, millega tehakse teravat poliitilist satiiri, härra Ojasoo? Ühiskonna või poliitika silme ette peegli seadjalt endalt oodatakse rõhutatud eetilisust ning vaimsust. Valetamine ning hilisem keerutamine ei esinda meie hinnangul ei üht ega teist.

Hale, Tiit Ojasoo, hale. "Ühtne Eesti" on meie arvates endiselt märkimisväärselt hea ja aus projekt, mille poolt oleme endiselt valmis hääletama. NO99 oma liidri isikus aga kaotas just meie hääle.