Et mõista, miks tuleb Tallinna televisioonile raha anda, tuleb süveneda statistikasse. Viimane teleauditooriumi uuring paljastab, et mais vaatasid eestlased päevas telekat keskmiselt 3 tundi ja 12 minutit ning mitte-eestlased 3 tundi ja 54 minutit. Selle kolme tunni jooksul oli eestlaste televiisor 25,8% ajast ETV, 23,9% ajast Kanal 2 ja 16,4% TV 3 peal. Mitte-eestlased eelistasid PBKd, NTV Miri ja RTR Planetat.

Emori andmetel moodustas Tallinna TV osakaal kogu vaatamisajast mais 0,2%, samas ETV pani omaltpoolt vastu 17,3%. Kanal 2 osakaal kogu vaatamisajast oli 16% ja TV3 10,9%.

Võtame ette 20 vaadatuimat saadet mais. 9 saadet olid Kanal 2 eetris. 8 saadet olid ETV ekraanil. TV 3 tõusis tippu kolme saatega.

Teisisõnu on kanaliprogramm lihtsalt nii kehv, et keegi ei taha seda vaadata. Aga siin tulevadki mängu erakanalite ähvardused. Mõelge, mis saab, kui Kanal 2 ja TV3 vabalevist lahkuvad! Millega need kolm tundi telerivaatamist siis sisustada?!

Siinkohal mõistab tõeline visionäär, et võimaliku televaakumi ennetamiseks ongi ainus võimalus rahakraanid valla keerata ja TTV omatoodangu tsehh mitme vahetusega tööle panna.

Vajamineva summa suuruse osas on tänuväärselt otsa lahti teinud kanali juhataja Jüri Raudsepp, kes nentis kurvalt, et nende eelarve on 10 korda väiksem kui rahvusringhäälingul. Programmi edastatakse aga samas mahus.

Õnneks pole vähemalt esialgu telepaanikaks põhjust. Eks riigiisad tulevad ikka erakanalite soovidele vastu ja nihutavad seadust vajalikus suunas. Nii ei teki nähtavas tulevikus vajadust kulutada 27 miljonit eurot linnatelevisioonile. Kuigi – ka praegused paar miljonit, mis TTV peale kulub, leiaksid paremat rakendust siledamate tänavate või korras lasteaedade näol...