Piirates tasuta lõuna saadavust nii, et linna toetusele oleks õigus ainult vähem kindlustatud peredel, oleks kiire arvutuse kohaselt võimalik tugiteenuste jätkamiseks vajalikud 25 miljonit krooni kokku saada.

Asi on aga selles, kas linna eelarve on ikka nii pingule tõmmatud, et hariduses - mida arutati läinud nädalal riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimusena - on vaja hakata minema vastandamise ja välistamise teed. Nagu vene muinasjutus: pöörad vasakule, saad hukka, pöörad paremale, saad ikka hukka. Võtad koolilõunad - kaotad huviringid. Võtad pikapäevarühma - kaotad tasuta lõunad.

Tallinn näitab üles hämmastavat põikpäisust, korrates pidevalt mantrat teatud eelarvemomentide - nagu näiteks linna "kommunikatsiooniprogramm" - olulisusest. Mõtlevale inimesele peaks ammu selge olema, et kui kaalukausil on linnameedia laiendamine ja koolide tegevuse oluline piiramine, siis peaks valik enesestmõistetavalt koolide kasuks langema.

Pealegi ei näe seadus ühelegi omavalitsusele ette teatud miinimummäära inimeste palkamist linnaaparaadi pööritamiseks. Kui ümberringi koondatakse ja kärbitakse palku, ei takista teoreetiliselt miski ka pealinna oma võimusaatjate armees harvendusraiet tegemast.

Prioriteedid korda, Tallinn!