Seni on Keskerakonna valitsetav pealinn lasteaedade teemalist kriitikat tõrjunud uskumatu demagoogiaga, mille üheks näiteks on Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelase lause Delfile antud intervjuus: “Ma just ühel päeval küsisin [abilinnapea] Taavi Aasalt, et kuidas siis on lasteaedadega. Ja ta ütles, et kõik on normis. Nii et järelikult ei ole mingeid erakorralisi vahendeid vaja.”

Võib-olla tuleb see erakonna ustavale kaasajooksikule üllatusena, aga nii need asjad Tallinnas siiski ei ole, et kui abilinnapea Aas ütleb, et kõik on normis, siis nii ongi. Ka teised juhtivad keskerakondlastest linnaametnikud on lasteaedade puhul väitnud, et kõik jutud kehvadest oludest on poliitiline laim.

Lugupeetud keskerakondlased, kel teil vähegi võimalust Tallinna elu mõjutada! Lõpetage see enese ajupesu (teiste ajusid pole te juba ammu suutnud pesta), tehke silmad lahti, nähke, mis ümberringi toimub ja käituge vastavalt tegelikkusele. Lasteaiad lagunevad, paar päeva tagasi oleks lapsed võinud surmagi saada, kui nad oleks juhtunud kamakate kukkumise hetkel õues mängima. Suurte sõnade või Taavi Aasa kinnituste peal aga lasteaiad ei seisa — on vaja reaalseid materjale ja remondimehi. Ehk siis raha.

Linnatelevisioon võib kohati isegi toredaid saateid teha, kuid vajalik on see ainult kahele seltskonnale: ühele, kellele selles töötamise ees palka makstakse ja teisele, kes läbi selle oma poliitilist propagandat saab teha. Need, kel rohelisi prille ees ei ole, saavad pealinna elu kohta infot mujaltki. Nagu näitab kas või seesama lasteaedade olmeprobleemide olematu või siis mahavaikimisele suunatud käsitlemine Tallinna TV-s, pole tegeliku eluga sel televisioonilaadsel tootel nagunii mingit pistmist.

Delfi toetab aktiivsete kodanike ettevõtmist ning ühineb nõudmisega “Raha lasteaedadele!” Kuna sellisel puhul kohe ka küsitakse, kust seda raha võtma peaks, siis ka vastame — Tallinna televisioonist.