Eesti Päevalehe tellitud arvamusküsitluse kohaselt on Sven Mikser mõne kuuga kerkinud populaaruselt teisel kohal olevaks peaministrikandidaadiks.

Mikser ei ole hiilanud just maad väristavate edusammudega, küll aga on suutnud jätta endast mulje kui arukast ja asjalikust poliitikust. Nii on ta osavalt sotsidele tagasi võitnud ka mõned sellised ideed, mis mujal maailmas on ajalooliselt sotsidele kuulunud, kuid mille monopol on Eestis kuulunud hoopis Keskerakonnale: astmeline tulumaks, sotsiaaltoetuste tõstmine, põhitoiduainete käibemaksu langetamine.

Märkimisväärne on ka fakt, et Mikser on peaministrikandidaadina kaks korda populaarsem (29,3 protsenti) kui sotsiaaldemokraadid viimaste kuude küsitlustes (keskmiselt 13 protsenti). Sellest, et Mikser meeldib vasakpoolselt mõtlevatele intelligentsetele inimestele nende taustast hoolimata, räägib fakt, et Mikseri toetusprotsent püsib üsna ühtlane kõigis haridus-, vanuse- ja sissetulekurühmades, välja arvatud kõige vaesemad (sic!) ning kõige nooremad.

Mikseri sotsiaalsed ideed ning Keskerakonna põikpäine rippumine Edgar Savisaare küljes tähendab aga seda, et Mikser (ning läbi tema tasapisi ka sotsiaaldemokraatia) saab juurde üha uusi toetajaid. Keskerakondlaste soovimatus erakonnas kultusliku positsiooni saavutanud Savisaart teiste erakondade jaoks “mängukõlbliku” Jüri Ratase vastu välja vahetada annab sotsidele peale kõige muu ka hunniku Keskerakonna hääli.