1999. aastal Eestisse kolinud Antti Puustinen, nüüdse nimega Aarre Lehtonen on juba varem pedofiilias ja lapsporno omamises süüdi mõistetud ja karistatud. Küll aga ei peata internetiajastu lasteahistajat kriminaalkaristus ega põgenemine kodumaale. Viimastel kuudel on ta sotsiaalvõrgustiku Facebook abil ajanud ligi nii Soome kui Eesti poistele.

Eriti murettekitav on fakt, et Aarre Lehtoneni nime all Facebookis esinedes on mehel õnnestunud juba paarsada silmatorkavalt noort sõpra hankida, kellest kümned on eesti nimedega. Delfi silme all kasvas mehe Facebooki-sõprade arv kümne minutiga kümne võrra. See kinnitab tänases Eesti Päevalehes avaldatut: mees kasutab ära Facebooki omapära ja muudab end ühtede lastega virtuaalselt sõbrunedes usaldusväärseks nende paljude sõprade silmis.

Lisaks meelitab Lehtoneni-Puustineni sõbraks saama ka 3000-eurone sissetulek filmides mängimise eest, mida end filmimehena tutvustav pedofiil suure suuga lubab.

Puustineni tegevus on hea näide sellest, kui lihtne on lapsi jahtivate inimkiskjate elu 21. sajandil. Virtuaaltegelikkuses võib suhe areneda kaua ja kaugele, enne kui oma järeltulijatest sotsiaalvõrgustikes liikumise osas kaugele maha jäänud vanemad jaole saavad. Lisaks on sadade virtuaalsõprade hulgast võimalik üsna kerge vaevaga ka välja raalida need haavatavamad, kes õnnestub meelitada internetis mullikeste ajamise tasandilt reaalsete jälkide tegude ohvriks.

Õnneks on Puustineni tegevus Eesti Päevalehe poolt paljastatud. Kahjuks aga jätkas tema virtuaalsõprade arv eilse päeva jooksul kasvamist.