Õnnitlen kõiki kes sellele juhtkirjale klikivad (ja kui juba klikivad, siis ka meie kliendid on) - esimene täisnädal kommentaaridega on läbi! Meie idee avaliku mõtte keskendamiseks töötab! Idee taust on selline. Netiväravad on selgelt kujunemas neti-ajalehtedeks. Uudised on. Kuulutusrubriik on. Meelelahutus on. Ilmateade on. Kirjarubriik on (täis teatavat kollast vedelikku, mis pealegi vahutab). Mida aga pole on arvamuskülg. Me tahtsime tegelikult veel rohkemat. Mitte Eesti Päevalehe või Postimehe arvamusekülge, vaid suisa Ajas Paisuvat Uudist. Kui päeval teatatakse Uudis, siis oleks meie töö organiseerida kiired kommentaarid. Leida üles Autoriteedid ja Quick-Thinkerid. Tunni aja pärast oleks Uudis leidnud asjatundlikud Kommentaarid, millele järgneksid random-shootingu korras Rahva Arvamused ja Täiendav Info.

Praeguseks pole me päris löögivalmis. Katsetame alles. Võtame teemasid avaliku arvamuse erinevatest äärtest. Ühelt poolt Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) mõju rahvusmajandustele. Teiselt poolt "Miks veebruarikuus varbaküüned murduvad". Viimane teema sai vähe kommentaare, ent palju klõpse. Valuutafond sai täitsa asjalikud kommentaarid, kuid meenutage selle uudise pealkirja: IMF: tordiga näkku! (Direktor Camdessus jäi Bangkokis tõesti rünnaku ohvriks).

Selle nädala roosinupp meie jaoks oli ETA teade "Valentinipäev ja Hans H. Luige kommentaarid tõstisid Delfi külastatavuse kahekordseks"!!! Kahjuks oli suuremaks magneediks siiski Sõbrapäeva kaart. Oleme kõik Eesti Ekspressis töötanud inimesed ja mõistagi pakkusime ideed esimesena Ekspress Grupi portaalile Mega. Momendil on Megal arengus teised prioriteedid ja järgmisena pöördusime Allan (Allah) Martinsoni ja Allah Sombri poole Delfist. Delfi neelas uue "võrguajakirjanduse" idee alla.

Alates neljapäevast rakendame liinil tsensuuri. Tervitame kõiki lapsemeelseid, jeeeejeeeee, oled sa M või N, kuuled vä? Aga ei viitsi lapsemeelsete solvangutega enam oma kommentaatoreid tüsistada.

Õnnitleme ka iseendid selliste kommentaatorite puhul nagu Aadu Luukas, Indrek Neivelt, Koit Pikaro, Mart Ummelas, Mart Luik, Gunnar Graps, Dimitri Demjanov, Vahur Kraft jne. jne. Ühe nädala jooksul sellised staarid - ajalehed, tehke järgi! Muidugi ei kipu me endid 200 000-ste lugejaskondadega ajalehtedega võrdlema. Saime nädalaga vast 70 000 klõpsu. ESIMESE NÄDALAGA. Stay online. Varsti kirjutame uue juhtkirja.

Hans H. Luik, Tiina Jõgeda, Margus Järv, Alari Rammo