Lisaks allikalt laekunud üksikasjalikule kirjeldusele diskrimineerimisest on Rahva hääle üleskutsele vastanud lugejate vastustest välja koorunud üsna julm pilt sellest, kuidas tööandjate esindajad Eestis töölesoovijaid kohtlevad.

Küll öeldakse otse, et oled liiga vana, et oled lastega, oled valest soost, hakkad äkki liigset töölepingust kinni pidamist nõudma...

Kõik need põhjused töökohast keeldumiseks on mitte ainult ebaõiglased, vaid ka ebaseaduslikud. Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi sõnul peab tööandja otsuseid tehes lähtuma eelkõige tööotsija sellistest oskustest ja omadustest, ilma milleta ei saa konkreetset tööd teha. Sugu, kehakaal ja välimus kui takistused töö edukaks tegemiseks on lõviosal juhtudest takistuseks ainult tööandja peas.

Mida siis teha? Huulde hammustada ja häbistatult lahkuda? Kindlasti mitte!

Ülekohus ei kao ühiskonnast vaikides ja vaikselt edasi kannatades. Pigem tasuks iga juhtumi puhul pöörduda võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku, töövaidluskomisjoni või kohtu poole.

Tööandja on töölesoovijaid valides jõupositsioonil. Jõupositsiooni väärkasutamine on aga Eestis ikka veel liiga tihti esinev nähtus, millega kohtudes valib kahjuks ka väärkoheldu liiga tihti hääletu alistumise.