Delfi saab aru kõikidest põhjendustest, mis Sandor Liive, Margus Kaasiku, Kaido Simmermanni ja teiste kosmiliste palganumbrite õigustamiseks tuuakse. Firmade käibed on hiiglaslikud ning rahvusvaheliselt makstakse sama töö eest veel suuremaid palku.

Kuid kõike ei saa mõõta rahas ning põhjendada vastutuse või käibe suurusega. Mõelge, mille peaks sel juhul olema Juhan Partsi palk, kes vastutab majandusministrina kogu Eesti ettevõtluse eest! Või peaminister Andrus Ansipi oma, kes põhimõtteliselt vastutab kogu meie sisekogutoodangu eest.

On ka õige, et Sandor Liive palga jagamine kõigi Eesti elanike vahel annaks igaühele ainult 12 senti, nii et rahaga ei kallataks meid üle ka siis, kui Eesti Energia juht hoopis palgata jääks. Samas on selge ka see, et Liive jääks ellu ning suudaks professionaalina end tööle motiveerida ka väiksema kui 13100-eurose kuupalgaga.

Põhjamaades ning teistes Euroopa riikides on tekitanud pahameelt tippjuhtide "kuldsed käepigistused" ning ülikõrged optsioonid, kuigi sealne elatustase on meie omast palju kõrgem. 18-kordne palgavahe keskmise palgasaaja ja riigiettevõtte juhi vahel on Eestis liig. Riigikogu peaks tõsiselt tegelema palgalae seadustamisega.