Savisaar ei ole Moskvas esimest korda. Ametlikult on ta seal arutamas kommunaalmajandusalase koostöölepingu edasiarendusi. Tegemist on klassikalise retoorikaga, mille eesmärgiks on varjata visiitide tegelikke eesmärke. Eesmärke, mis antud hetkel on avalikkuse eest varjule jäänud.

Igatahes on äärmiselt väheusutav, et Moskva linnapea Juri Lužkov või tema lähimad abid leiavad keset kriitikatuld ja võimuvõitlust aega tegeleda kommunaalmajandusalase koostöölepingu edasiarendustega. Pigem on tegemist Savisaare initsiatiivil tekitatud kiirvisiidiga, millele viitab ka fakt, et linna pressitalitus teatas linnapea Moskvasse minekust alles siis, kui too juba teel oli.

Mis asju Savisaar Venemaal tegelikult ajab? Kas loodab ta enne Lužkovi võimalikku kukkumist veel oma siinsetele valijatele muljet avaldada?

Sellised segased visiidid Moskva linnavalitsusse ei aita Savisaare võimupüüdlustele Eestis tegelikult kaasa ei üht ega teist pidi. Eestlased peavad neid käike kahtlasteks sebimisteks idanaabriga, siinse venelasest valija jaoks aga ei ole Lužkov selline autoriteet, kellega läbikäimine Savisaarele erilisi plusspunkte teeniks.

Delfi hinnangul on praeguse visiidi näol tegemist näitega sellest, kui palju võimukoridorid Edgar Savisaare jaoks aastate jooksul kinni on läinud. Tallinna linnapea ei ole eriti kõrgelt hinnatud partner Hiinas, Venemaal, Euroopas ega USAs. Niisiis püüabki Keskerakonna esimees korajata seda, mis järele jääb. See saak aga on tänavu kehvake.